dureri lombare joase

Buna ziua . Va multumesc ca existati . Am 63 de ani si sunt din Arad . De 1-2 ani am dureri mari in zona lombara joasa si practic la toate oasele bazinului .Mi-am facut radiografie si nu mi-au gasit nimic . Imi pocnesc toate oasele coloanei . Ma dor si gleznele , am impresia ca nu mai stiu sa umblu ,sa pasesc . Ma dezechilibrez in timpul mersului , am senzatia de instabilitate si cand stau in picioare . Analizele , pe care le fac de doua ori pe an , imi ies in limite normale . Mai putin colesterolul , care este un pic marit , dar nu mult . Nu stiu ce sa fac .Mi-e teama ca voi ajunge sa nu ma pot misca . Am un rinichi scos de 8 ani , am boala Basedow . Ce ma sfatuiti sa fac? Mi se spune ca m-am ingrasat . Asa este , dar mai sunt oameni care s-au ingrasat . Am 76 kg si 1.65m inaltime Am incercat sa-mi fac un RMN , dar , desi mi-am mai facut , nu am mai putut sta in aparat , din cauza panicii .Va , multumesc , din suflet .

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Sorina Mustățea - Medic Primar Reumatologie, Expert DOC

In conditiile in care radiografiile facute nu au aratat modificari importante, investigatia care ar arata modificari ale celorlalte structuri decat cele osoase este RMN-ul. Dar, inainte de a trata durerea din zona lombara joasa, este nevoie de un consult neurologic (in conditiile in care dvs ati precizat ca aveti tulburari de mers, dezechilibru si instabilitate la mers).  


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.