Cremele antirid cu retinol

Buna ziua, Cremele antirid cu retinol sunt interzise în perioada alaptarii? Folosesc una de ceva timp si azi am auzit ca nu e recomandată in aceasta perioada, dar de ce nu mi s a spus. Asupra copilului nu a avut niciun efect advers .Copilul are aproape 2 ani, dar suge destul de des, adică ma gandesc ca as fi observat până acum daca ar fi fost vreo problema. Sa scot crema din rutina zilnică de îngrijire? Va multumesc!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Laura Mocanu - Medic Specialist Dermato-venerologie, Expert DOC

Buna ziua,

Retinolul este contraindicat in special in perioada sarcinii, insa si in perioada alaptarii, mai ales daca este folosit zilnic si astfel se absoarbe o cantitate mai mare prin piele. Atentionarile privesc in special perioada sarcinii, fiindca anumite studii au asociat retinolul cu unele malformatii ale fatului. Puteti folosi ca alternative, pana dupa incheierea alaptarii, produse cu vitamina C, acid lactic sau acid glicolic, mai sigure pentru aceasta perioada. 


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.