Copil 2 ani si 1 luna - diaree

Buna ziua. Copilul meu, acum 2 saptamani, a fost internat deoarece a facut diaree si a vomitat in urma consumului de pepene. I-au fost facute analizele toate si au iesit bune. Acum 1 saptamana a mancat 3 bucatele de pepene. Si noaptea a vomat 1 data si a facut diaree tot 1 data. De atunci tot face moale sau diaree 1 data pe zi, desi mananca regim de diaree si i-am dat si smecta si debridat. Acum 2 zile am constatat ca ii creste si o masea. E posibil ca diareea sa fie acum de la masea? Sau de la ce ar putea fi? Si ce pot sa fac sa il repar la stomac. Repet, i-am dat si smecta si regim, iar analizele facute in spital de sange, urina si materii fecale au iesit bune. Medicul de familie a spus ca e posibil sa fie si de la masea si de aceea s-au cam suprapus perioadele de diaree (cea din cauza consumului de pepene si cea cu maseaua).

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Claudia Marin - Medic Primar Medicina de Familie, Medic Specialist Gastroenterologie, Expert DOC

Buna ziua, recomandarea mea este ca, daca diareea persista, sa mergeti cu cel mic la medicul pediatru. Diareea poate avea cauze multiple si poate creste riscul de deshidratare a celui mic. https://doc.ro/sanatatea-copilului/diareea-la-copii-remedii-si-riscuri din acest articol puteti afla mai multe despre diareea la copii. Pentru ca stomacul sa nu mai fie deranjat, tineti cont de recomandarile medicului si nu ii oferiti celui mic alimente care i-ar putea declansa noi episoade de diaree. Urmariti evolutia celui mic si daca situatia nu se amelioreaza, mergeti la medic. Multa sanatate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.