Burta de dupa nastere

Buna ziua, numele meu este Gianina, am 23 de ani si o fetita de 2 ani si 6 luni. Desi au trecut mai bine de 2 ani de cand am nascut inca nu am reusit sa scap complet de ace burta lasata de dupa nastere. Intrebare mea este: o sa reusesc sa scap complet de ea? Daca da ce ar trebui sa fac? Va multumesc anticipat.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Laura Ene - Medic Primar Diabet, Nutriție și Boli metabolice, Expert DOC

Buna ziua,

Felicitari pentru fetita! depinde foarte mult de conformatia dumneavoastra, de alimentatie si de stilul de viata. Va recomand sa va construiti un regim alimentar cu 3 mese pe zi si doua gustari, cu cat mai putina paine in orice forma (chiar si pizza sau patiserie), cu zahar obtinut doar din fructe, fara alte dulciuri, si sa profitati de vara pentru a consuma cat mai multe legume si salate. Renuntati la sosurile grase, pline de ulei, smantana grasa, etc. Va rog insa sa nu va informetati, ci sa mancati sanatos! Un astfel de regim va va ajuta sa mentineti aportul caloric sub control.

Apoi, puteti invata de pe internet sau in cursul a 2-3 sedinte cu un antrenor personal, cateva exercitii concentrate pe zona abdomenului inferior, care sa ajute la tonifierea musculaturii. Trebuie apoi sa repetati contiincioasa aceste exercitii in fiecare zi, timp de minim 2-3 luni. Mergeti cat mai mult pe jos, pe bicicleta sau cu rolele, daca iesiti in parc cu cea mica. Daca nu observati in cateva luni rezultate urmand aceste sfaturi, mergeti la un medic nutritionist. Va rog sa cititi si aceste doua articole:

https://doc.ro/dieta-si-sport/exercitii-abdomen-patratele

https://doc.ro/dosarele-doc/abdomen-plat-exercitii-pentru-sculptarea-abdomenului


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.