Auz pierdut

Buna seara, Nu stiu daca imi va raspunde cineva dar am zis sa incerc! Acum 1 an si jumatate am avut un accident, m-am lovit la cap, am stat intr-o coma indusa 11 zile si am ramas cu auzul pierdut dar doar la urechea dreapta. Tot incerc de 1 an de zile sa aflu un remediu si nu primesc nici un raspuns normal, mi s-a spus ca doar printr-o operatie deschisa isi poate da cineva cu parerea! Imi este frica sa fac operatia, nu stiu cui ar trebui sa ma adresez, sau macar un RMN daca fac, oare se poate vedea ce am exact? Multumesc

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Buna seara, 

Este foarte important sa aveti un diagnostic, o cauza exacta a pierderii auzului. La o prima vedere, cauza poate fi atat traumatismul cranian in sine, printr-o afectare neurologica, cat si o problema la nivelul urechii interne. Va recomand sa faceti un consult neurologic, cu investigatii care sa vizeze functia cerebrala, un consult ORL, si sa aveti mereu cu dumneavoastra tot istoricul medical legat de perioada accidentului, perioada de coma si recuperare, pentru ca medicii sa poata sti exact ce traumatisme ati suferit, cat de severe au fost, ce tratamente ati primit, etc. Multa sanatate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.