Anxietate

Buna ziua! In urma unor analize amanuntite pentru a descoperi cauza unor extrasistole, medicul cardiolog mi-a recomndat un anxiolitic Spitomin deoarece ar fi cauzate de o tulburare anxioasa - ceea ce este adevarat - au fost periode de neliniste, incordare, teama - cum ar fi interviurile de angajare, examenele scolare, o reconversie profesionala, incercarea de a avea un copil cu cateva probleme de infertilitate pe care le-am descoperit si le tratez acum. Acum sunt linistita pe toate planurile doar ca palpitatiile persista. Mentionez ca nu am nicio alta afectiune care ar puteaa cauza extrasistole cum ar fi tiroida, iar exografia mi-a confirmat ca inima este perfect sanatoasa. Deoarece mi-e teama de efectele secundare ale acestui medicament nu am inceput sa il iau. In ce consta mai exact efectele secundare ale acestui anxiolitic Spitomin? Pentru tulburarea usoara de anxietate ar fi mai potrivit sa incerc tehnici de relaxare? Multumesc.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Buna ziua,

Este un lucru bun, ca un prim pas, ca recunoasteti problema si cauzele sale. V-as recomanda, in primul rand, sa investiti in cateva sedinte cu un psihoterapeut, pentru a vedea daca nu va poate ajuta cumva o astfel de abordare in managementul anxietatii de care suferiti. Poate fi un lucru bun si pe termen lung, fiindca tehnicile invatate va vor ajuta sa preveniti astfel de situatii in viitor. Tratamentele cu antixiolitice sunt, intr-adevar necesare la unii pacienti, daca nicio alta solutie nu a dat roade. Am scris despre efecte secundare ale acestor medicamente aici: https://doc.ro/sanatate/ce-efecte-adverse-pot-avea-antidepresivele-anxioliticele-si-stabilizatoarele-de-dispozitie

Asadar, o solutie ar fi sa incercati abordarea problemei cu psihoterapie, tehnici de relaxare si de gandire pozitiva, un somn cat mai bun si odihnitor, sport pentru reducerea stresului si eliberarea de endorfine, o alimentatie sanatoasa, si timp liber petrecut placut, in care sa uitati de probleme. Daca insa medicul continua sa va recomande un tratament, urmati intocmai indicatiile acestuia. Multa sanatate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.