Amilaza serica la copiii

Bună ziua, am o fetita cu vârsta de 2 ani și 8 luni și am făcut analizele și a ieșit amilaza serica cu valoarea 25 iar pediatra noastra spune ca nu este nici o problema îmi puteți oferi mai multe informații? Fetita nu prea vrea sa mănânce decât dacă nu este conștientă și trebuie sa aibă alta activitate ca să ii pot da mâncare oare este tot din cauza amilazei serice? Va mulțumesc.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Claudia Marin - Medic Primar Medicina de Familie, Medic Specialist Gastroenterologie, Expert DOC

Buna ziua,

Cresterea sau scaderea amilazei serice nu este o afectiune in sine, ci un indicator, asadar nu poate fi o cauza a refuzului de a manca a celei mici. Cauzele modificarii valorilor amilazei sunt multiple, insa cel mai bun raspuns il poate da medicul pediatru care o cunoaste mult mai bine pe cea mica. Daca nu exista alte simptome gastrontestinale precum dureri abdominale, greata, modificari vizibile pe ecografii, etc. probabil ca nu exista motive de ingrijorare, insa analizele ar trebui repetate pentru a vedea daca se patreaza aceasta valoare. Exista, de asemenea, medicamente care pot influenta aceasta vloare, deci din nou este utila parerea unui medic care cunoaste istoricul medical si existenta altor afectiuni si tratamente. 


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.