Am suferit de ispatie!

Buna ziua! Când am fost micuța am suferit câțiva ani de ispatie. Mi-am făcut analizele recente și mi-a ieșit ca am probleme cu orgasmul. Eu nu mi-am început viața sexuală, am 30 de ani, s-ar putea sa îl mai am in primul contact sexual? Ma îngrijorează acest lucru!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Raluca Hera - Medic Primar Obstetrică Ginecologie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Buna ziua,

In privinta orgasmului, aspectele fiziologice sunt la fel de importante ca cele psihice. Sfatul pe care vi-l pot oferi este sa nu porniti cu aceasta idee ca orgasmul nu va aparea, sau ca un contact sexual nu poate fi placut si in lipsa unui orgasm. Stresul si anxietatea pot fi "dusmani" la fel de mari pentru obtinerea unui orgasm. Nu stiu exact ce teste ati facut si in ce masura acestea au evidentiat ca aveti o problema cu orgasmul, insa ceea ce tine de dumneavoastra este ca in momentul contactului sexual sa va bucurati de conexiunea cu persoana iubita, si nu sa va concentrati pe aceasta ingrijorare. Va pot fi de ajutor si sedinte de psihoterapie cu un specialist in sexualitate.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.