Dieta în Hepatita C

Pacienții care suferă de hepatită C trebuie să urmeze un regim alimentar specific, care să asigure eliminarea anumitor simptome și posibile complicații ale sistemului digestiv.

Alimentele potrivite pentru dieta în hepatita C

 •      Pâine integrală de grâu 
 •      Cereale integrale 
 •      Ovăz 
 •      Cremă de grâu 
 •      Orez brun 
 •      Legume (cartofi cu moderație) 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

 •      Fasole, toate tipurile 
 •      Fasole de casă 
 •      O mulțime de sucuri de legume, proaspăt stoarse  
 •      Fructe proaspete cu moderație (2-3 pe zi) 
 •      Lapte (este de preferat laptele de soia) 
 •      Brânzeturi din soi 
 •      Tortilla de porumb 
 •      Tortilla de făină albă de grâu 
 •      Făină organică nealbita, cu moderație 
 •      Salsa 
 •      Ton conservat în cantități mici 
 •      Paste din grâu sau paste de gris 
 •      Condimente și ierburi 
 •      Ceaiuri din plante, fierbinți sau reci 
 •      Limonadă din lămâi proaspete și îndulcită cu ștevie. Apa cu lamâie este extrem de benefică pentru ficat! 
 •      Ulei de măsline organic virgin 
 •      Ulei de in 
 •      Supă de legume de casă 
 •      Iaurt 

 

Alimentele interzise în dieta pentru hepatită C 

 •      Alcoolul – cea mai importantă schimbare pentru orice persoană diagnosticată cu hepatită este eliminarea completă a alcoolului din viață lui sau a ei.  
 •      Grâul și glutenul – glutenul este foarte inflamator și greu de digerat. 
 •      Apa de la robinet – acesta conține metale grele, clor, fluorură, produse chimice anorganice și compuși pe care ficatul nu este capabil să îi proceseze. Apa potabilă îmbuteliată oferă o siguranță mult mai mare.   
 •      Mâncarea nesănătoasă (Junk Food) – acestea se referă la alimentele noastre preferate dar care, in același timp nu sunt nutritive și sunt pline de toate lucrurile de care trebuie să stăm departe: grăsimi, zaharuri, calorii goale, produse chimice și aditivi. Ficatul nu are nevoie de acest stres adăugat. 
 •      Făina albă (cu excepția celei organice și nealbite) – făină albă a fost procesată chimic. O mulțime de vitamine și minerale sunt pierdute în timpul procesului; aproximativ 78%. 
 •      Uleiurile hidrogenate – uleiurile sunt un alt produs care pot stresa ficatul. Aceasta se referă la orice tip de ulei sau de grăsime care se întărește la rece. O alegere mai bună ar fi uleiul de semințe de în sau uleiul de măsline virgin. 
 •      Produsele lactate – alimentele lactate sunt extrem de greu de digerat.  
 •      Sucurile de fructe din comerț – aceste băuturi sunt bogate în zahăr. Zahărul este un șoc pentru ficat și hrănește virusul hepatitei C. 
 •      Îndulcitorii artificiali – aceștia sunt este extrem de greu de procesat de către ficat. 
 •      Alimentele procesate – știm cu toții că alimentele procesate conțin substanțe nenaturale, conservanți, agenți de umplere și substanțe tratate chimic. Este evident că acestea nu sunt sănătoase în general.

Pentru a comenta este nevoie de sau înregistrare.
Comentarii 0