3 retete gustoase, ideale pentru bolnavii de hepatita C

Pacientii diagnosticati cu hepatita de tip C trebuie sa urmeze o dieta sanatoasa stricta, bazata pe alimente precum cerealele integrale, proteinele slabe, produsele lactate sarace in grasimi, fructe si legume, dar si grasimi sanatoase.

retete-pacienti-hepatita-c-ficat

Uneori, poate fi dificil sa nu te abati de la dieta stricta insa pentru a-ti face munca mai usoara, ti-am pregatit 3 retete sanatoase, ideale pentru persoanele care sufera de afectiuni hepatice.

Paste integrale cu broccoli

Timp: 25 minute

Ingrediente pentru 2 portii: 1 lingura de ulei de masline, 2 maini de pene integrale, 2 catei de usturoi, 1 cana de florete de broccoli, 1 mana de parmezan, 2 linguri de pasta de tomate, sare si piper dupa gust.

Fierbe pastele integrale, respectand instructiunile de pe pachet. Pastreaza o cana din apa in care ai fiert pastele.

Incinge intr-o tigaie 1 lingura de ulei de masline, apoi pune in uleiul incins cei 2 catei de usturoi maruntiti. Adauga pastele fierte si 1 cana de florete de broccoli. Amesteca bine, apoi completeaza cu 2 linguri de pasta de tomate sau sos de rosii. Dupa ce incepe sa fiarba, pune o cana de apa ramasa de la fierberea pastelor si amesteca bine. Asezoneaza cu sare si piper, rade parmezan, amesteca si opreste focul. Poti servi garnisit cu putin ulei de masline si parmezan ras.

 

 

Orez cu ciuperci si ierburi

Timp: 35 minute

Ingrediente pentru 3 portii: 2 linguri de unt, 5 cepe verzi maruntite, 1 lingurita de usturoi maruntit, ½ lingurita de piper cayenne, 1 lingurita de oregano, ½ lingurita de piper negru, 1 legatura de patrunjel proaspat, maruntit, 4 cani de ciuperci maruntite, 1 crenguta de marar maruntita, 2 cani de orez alb fiert, 1 ½ cana de supa de legume

Intr-o tigaie, topeste untul la foc mic. Caleste in unt ceapa si usturoiul, pret de 5 minute, amestecand incontinuu. Adauga piperul, oregano, patrunjelul, ciupercile si mararul si gateste in jur de 5-10 minute, pana cand ciupercile sunt moi.

Incinge apoi cuptorul la 180 de grade Celsius. Amesteca orezul cu legumele preparate in tigaie, dar si cu supa de legume si introdu-l la cuptor, unde il vei gati in jur de 30 de minute.

Fursecuri vegane cu cocos si miere

Timp: 35 minute minute

Ingrediente pentru 24 de fursecuri: ½ cana de miere, ½ cana de faina de migdale, ½ cana de caju macinat fin, ½ cana de ulei de cocos, 1 cana de nuca de cocos macinata, 1 cana de fulgi de ovaz, ¼ cana de faina integrala, ½ lingurita de sare, ¼ cana de lapte de cocos sau migdale

Incinge cuptorul la 180 de grade Celsius. Amesteca, intr-un bol, mierea, faina de migdale, caju-ul macinat, uleiul de cocos, nuca de cocos macinata, fulgii de ovaz, faina integrala si sarea. Amesteca bine, apoi adauga treptat laptele de cocos sau de migdale, pana cand acesta este incorporat in totalitate. Folosind o lingura, ia compozitia si formeaza un fursec, pe care il vei pune apoi in tava tapetata cu hartie de copt.

Coace fursecurile in jur de 20-25 de minute, verificand-le din cand in cand.

 

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de sau înregistrare.
Comentarii 1