3 preparate usoare si sanatoase pentru pacientii cu hepatita C

Pacientii infectati cu virusul hepatic C au ficatul inflamat, ceea ce impiedica functiile hepatice sa functioneze in mod adecvat.

Asadar, pacientii bolnavi de hepatita C ar trebui sa adopte un stil de viata care sa sustina buna functionare a ficatului si a intregului organism. Preparatele usor de digerat, bogate in nutrienti de pret pentru organism, sunt ideale pentru dieta pacientilor diagnosticati cu hepatita de tip C.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Iata 3 retete de preparate usoare, ideale pentru pacientii infectati cu virusul hepatic C!

Supa de linte

Ingrediente: 1 lingura de ulei vegetal, 1 cana de ceapa tocata marunt, ½ cana de morcov tocat marunt, ½ cana de telina tocata marunt, 4 cani de supa de legume sau de pui, 1 cana de linte rosie, ¼ lingurita de cimbru proaspat, sare si piper dupa gust, ½ cana de patrunjel tocat.

Intr-o oala, incinge uleiul vegetal la foc mediu. Soteaza ceapa, morcovul si telina pana cand acestea capata o textura moale. Adauga lintea bine spalata si supa de legume, apoi lasa supa sa clocoteasca. Dupa ce incepe sa fiarba, redu focul la intensitate minima si acopera oala cu un capac. Dupa 20 de minute, ori cand lintea este complet fiarta, ia oala de pe foc.

Foloseste un blender pentru a transforma supa in supa crema. Adauga 1 cana de apa calda daca supa este prea groasa. Asezoneaza cu sare, piper si patrunjel si serveste supa calda.

Chili vegetarian

Ingrediente: 1 lingura de ulei vegetal, 2 catei de usturoi maruntiti, ½ cana de ceapa rosie tocata marunt, 1 cana de ardei gras tocat marunt, 2 cani de rosii maruntite, 1 cana de fasole rosie, 1 cana de morcov ras, 1 lingura de patrunjel, 1 lingurita de sos rosu, piper si sare dupa gust, ½ cana de branza Cheddar rasa.

Intr-o tigaie, incinge uleiul. Soteaza usturoiul si ceapa rosie in jur de 5 minute, pana cand capata o textura moale. Adauga apoi ardeiul gras, iar dupa 2-3 minute si rosiile, fasolea, morcovul, patrun jelul, sosul de rosii si sare si piper. Gateste in jur de 10 minute, la foc mic, amestecand ocazional. Ia apoi tigaia de pe foc si serveste preparatul cu branza Cheddar rasa deasupra.

 

 

Briose cu banane, fara faina

Ingrediente: ½ cana de fulgi de quinoa, ¾ lingurita de praf de copt, ¼ lingurita de sare, 1/8 lingurita de bicarbonat de sodiu, 1 banana pasata, 1 conserva de fasole alba bine spalata, ¼ cana de unt de arahide, ¼ cana de miere sau sirop de artar, 2 lingurite de esenta de vanilie.

Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Intre timp, unge formele de briose cu putin unt. Amesteca apoi toate ingredientele mentionate mai sus, folosind un blender. Opreste din cand in cand blenderul si foloseste mana sau o lingura de lemn pentru a amesteca manual ingredientele, apoi porneste din nou blenderul. Umple formele de briose cu compozitia preparata. Coace briosele in jur de 20 de minute si serveste-le calde sau reci.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de sau înregistrare.
Comentarii 0