DOC Channel: Cum recunoaștem durerile date de artroză

În episodul 7 din #PastilaDeSanatate, am enumerat cele mai frecvente simptome cauzate de artroză, o boală caracterizată prin degenerarea articulațiilor, întâlnită mai ales la persoanele în vârstă.

Principalul simptom al artrozei este durerea, care poate fi slabă, moderată sau puternică, și se agravează la urcarea scărilor sau atunci când te ridici după ce ai stat jos o perioadă mai lungă de timp. Dacă articulațiile genunchilor sunt deteriorate, afecțiunea poartă numele de gonartroză. Dacă articulațiile șoldului sunt cele supuse uzurii, afecțiunea se numește coxartroză.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA
TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Pierderea mobilității este un simptom neplăcut al artrozei, situație în care cartilajul articular este distrus, iar oasele ajung să se lovească între ele, provocând dureri. Pocniturile și zgomotele resimțite la nivelul genunchilor sau șoldului, sunt un simptom precoce al artrozei. Dacă articulațiile tale pocnesc frecvent și sunt însoțite de durere, este cazul să mergi la medic.

Te invit să completezi chestionarul online realizat de #expertiiDOC pentru a-ți descoperi nivelul de complicații datorate artrozelor: , la finalul căruia poți primi un consult gratuit.

[YOUTUBE]https://www.youtube.com/watch?v=qwMvzeudd00[/YOUTUBE]

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0