Uleiul de rapiță poate proteja pielea de radicalii liberi

Datorită grăsimilor sănătoase din compoziție, uleiul de rapiță nu doar că protejează inima și crește capacitatea cognitivă, ci are beneficii și pentru piele și păr.

Bogat în antioxidanți, vitaminele C, E și K, uleiul de rapiță pare să aibă o mulțime de beneficii pentru piele, cum ar fi efectul anti-aging, hidratarea și prevenirea infecțiilor.

Uleiul de rapiță poate preveni acneea și poate întârzia îmbătrânirea pielii

Vitaminele E și K sunt cunoscute pentru contribuția pe care o au la reducerea problemelor pielii, cum ar fi acneea, liniile fine și ridurile. Uleiul de rapiță, bogat în cele două vitamine, poate trata aceste afecțiuni dermatologice (vitamina E poate neutraliza pur și simplu radicalii liberi care afectează pielea). 

Un studiu afirmă că una dintre vitaminele valoroase, vitamina E, prezentă în uleiul de rapiță, este extrem de eficientă ca antioxidant și este capabilă să protejeze pielea de efectele dăunătoare ale radicalilor liberi. Uleiul de rapiță, de asemenea, susține în mod semnificativ sănătatea pielii, contribuind la eliminarea petelor și la reducerea cearcănelor cu ajutorul antioxidanților esențiali prezenți. 

Pentru un ten mai tânăr și mai strălucitor, ar trebui să amesteci ulei de rapiță cu un ulei esențial benefic pielii (cum ar fi cel de argan) și să aplici soluția în mod regulat. Pentru unele persoane, folosirea acestui remediu a avut rezultate uimitoare în cel mai scurt timp. De asemenea, poți adăuga câteva picături de ulei de rapiță la oricare dintre cremele de față sau loțiunile cu care te dai înainte de culcare. Și complexele nutraceutice care conțin ulei de rapiță îți pot fi de folos pentru fortifierea pielii și efectul anti-aging.

Uleiul de rapiță poate hidrata pielea

Beneficiile pentru piele ale uleiului de rapiță par să includă și obținerea hidratării. Acest ulei conține un nivel ridicat de acizi grași esențiali care sunt de ajutor în îngrijirea pielii uscate. Dacă ai pielea aspră care se descuamează, poți da o șansă uleiului de rapiță. Aplicarea acestuia pe față și pe corp te poate ajuta să îți hidratezi pielea și să o mențiii hidratată pe tot parcursul zilei.

Trebuie doar să-l amesteci cu ulei de măsline și să adaugi câteva picături din unele uleiuri esențiale, cum ar fi cel de rozmarin sau de lavandă. Apoi, aplici amestecul de uleiuri pe față sau pe întregul corp în fiecare seară înainte de culcare. În plus, poți aplica acest amestec și dimineața pentru a-ți oferi o piele suplă și netedă în cel mai scurt timp.

Uleiul de rapiță poate îmbunătăți textura pielii

Fiind bogat în vitamina C, uleiul de rapiță poate conferi o textură mai bună pielii tale. Cea mai bună parte este că acest ulei nu are o natură lipicioasă și nu încarcă pielea, prin urmare poate fi folosit și de persoanele cu pielea grasă. De fapt, cercetătorii din acest domeniu al dermatologiei sunt de părere că aplicarea regulată a uleiului de rapiță pe corp poate crește producția de colagen, oferind o strălucire sănătoasă pielii. Acest ulei natural conține, de asemenea, o serie de antioxidanți care pot proteja în mod semnificativ pielea de la a se lăsa sau a căpăta un aspect lipsit de elasticitate. De asemenea, uleiul de rapiță poate accelera procesul de vindecare a leziunilor.

Înainte de culcare, masează-ți fața cu ulei simplu de rapiță. Nu te spăla pe față, ci lasă-l peste noapte, în timp ce pielea se regenerează, pentru a obține rezultate mai bune.

Uleiul de rapiță poate preveni infecțiile pielii

Uleiul de rapiță are proprietăți antibacteriene și antiinflamatorii care ajută la prevenirea infecțiilor pielii. De asemenea, acizii grași din compoziția lui ajută la calmarea pielii uscate și iritate. În plus, utilizarea acestui ulei tratează nu numai roșeața și inflamația de la nivelul pielii, ci previne și eczemele și alte infecții.

Tot ce ai de făcut pentru a obține acest beneficiu este să amesteci câteva picături de ulei de rapiță cu ulei de lavandă și să aplici și masezi amestecul pe față.

Uleiul de rapiță poate proteja împotriva căderii părului

Te confrunți cu căderea excesivă a părului ? Ei bine, uleiul de rapiță ți-ar putea veni în ajutor. Cercetările sugerează că acest ulei poate contribui în mod eficient la prevenirea căderii părului și la stimularea creșterii firelor noi. Uleiul de rapiță acționează și ca un bun hidratant pentru păr, fiind un remediu excelent pentru uscăciune, ruperea firelor, coafarea părului creț și vârfurile despicate.

Amestecă ulei de rapiță cu ulei de migdale dulci și de măsline și masează scalpul pentru 5-10 minute. După aceea, spală-ți părul cu șamponul tău obișnuit.

Uleiul de rapiță poate trata mătreața

Mătreața este o problemă cu care se confruntă multe persoane și pentru fiecare pare să funcționeze un alt tratament sau remediu. Se pare că uleiul de rapiță poate contribui în mod eficient la îndepărtarea mătreții și la îmbunătățirea calității părului, făcându-l mai dens și mai puternic.

Ce ai de făcut este să amesteci ulei de rapiță cu ulei de arbore de ceai și să încălzești acest amestec pe care să-l masezi apoi pe scalp. Remediul trebuie aplicat în mod regulat pe scalp timp de aproximativ trei până la patru săptămâni. În cazul în care nu observi nicio schimbare pozitivă, atunci poți face un amestec în cantități egale de ulei de rapiță cu ulei de migdale sau de măsline și mai poți adăuga și ulei de lavandă în amestec.

Uleiul de rapiță poate reduce despicarea vârfurilor firelor de păr

Datorită prezenței unui compus numit sterol, uleiul de rapiță poate contribui la tratarea părului deteriorat și la reducerea despicării vârfurilor. Vitamina K și E prezente în acest ulei comestibil ajută, de asemenea, la îmbunătățirea sănătății și aspectului părului uscat și fragil.

Pentru a obține aceste beneficii, e necesar ca, înainte de culcare, să îți masezi capul cu ulei de rapiță și să îl acoperi cu un prosop timp de cel puțin 10 până la 15 minute. Apoi, scoți prosopul și îl întinzi pe pernă ca să nu o pătezi, pentru că uleiul trebuie lăsat în păr peste noapte. A doua zi dimineață, îți speli bine părul cu șamponul tău obișnuit.

 

 

 

Sursă foto: Shutterstock
Bibliografie:
Pub Med - Effect of topically applied lipids on surfactant-irritated skin
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/8746332/
Springer Link - The role of vitamin E in normal and damaged skin
https://link.springer.com/article/10.1007/BF00203614

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0