Coafuri care nu iti afecteaza parul - fara ondulator, placa de indreptat sau perie rotativa

Este adevarat ca ondulatorul, placa de indreptat, dar si peria rotativa ne ajuta sa obtinem coafuri ce pot fi usor confundate cu unele realizate de specialisti, insa la fel de adevarat este si ca acestea iti afecteaza structura firului de par.

Folosind aparatele de coafat cu aer cald in mod repetat, contribuim la distrugerea parului, care isi va pierde hidratarea, va deveni fragil si se va rupe usor. Daca ai parul decolorat sau vopsit, daunele cauzate de coafarea cu aer cald sunt chiar mai mari.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Specialistii in domeniu ne recomanda sa folosim placa, ondulatorul si alte dispozitive de coafat similare numai la ocaziile speciale, nu in fiecare zi. Asta nu inseamna insa ca nu iti poti coafa parul, ci ca trebuie sa gasesti metode care sa nu fie atat de daunatoare pentru parul tau.

Iata cateva idei de coafuri de efect, insa usor de realizat, fara placa, ondulator ori perie rotativa:

Coafura boho cu mini-coc si impletitura – parul tau este de neimblanzit si fara placa sau ondulator pare ciufulit, avand o textura care nu e nici ondulata, dar nici dreapta? Profita de acest aspect si fa-ti o coafura boho-chic. Pentru a putea face aceasta coafura, ai nevoie de par mediu sau lung, altfel nu vei reusi sa iti prinzi parul asa. Prinde-ti calota intr-o coada mai jos de crestetul capului. Transforma coada in coc, iar restul parului lasa-l liber, pe umeri. Impleteste apoi, pe o parte si pe alta a capului, cate o coada nu mai groasa de un deget. Vei obtine o coafura simpla, dar cu un aer deosebit, pe care o poti purta fie intr-o zi oarecare, fie la o ocazie speciala.

Bucle cu agrafe – vrei sa ai bucle bine definite si nu iti imaginezi ca le poti obtine fara ondulator? Ei bine, daca femeile din anii ’20 puteau sa faca asta, si tu o poti face. Imparte-ti, dupa baie, parul in multe sectiuni. Onduleaza fiecare suvinta in parte, apoi fixeaz-o de scalp cu ajutorul unei agrafe simple. Dupa ce iti prinzi asa tot parul, iti poti prinde o esarfa pe post de turban ori poti purta o casca de dus, astfel incat sa nu ti se ciufuleasca peste noapte parul. Dimineata, desprinde-ti fiecare suvita de scalp si finseaza-ti coafura cu ajutorul degetelor. Poti folosi putina spuma de par pentru definirea buclelor.

Par prins pe jumatate cu clama, in stilul anilor ’90 – pune-ti cateva picaturi de ulei de par in palma, apoi incalzeste-l prin frecarea ambelor palme. Aplica apoi uleiul de pe palme pe par, evitand insa radacina pentru a nu accelera ingrasarea parului. Uleiul de par va “potoli” firele de par rebele, oferind podoabei tale capilare un aspect ingrijit. Ia apoi partea de sus a parului si prinde-o intr-o coada, pe care o fixezi cu o clama, in stilul anilor ’90. Pentru un plus de volum, poti tapa inainte calota, folosind si putin fixativ pentru a te asigura ca volumul persista.

Coc rasucit – aceasta coafura este ideala pentru zilele in care nu ai timp sa iti speli parul. Prinde-ti parul strans intr-o coafa in varful capului. Foloseste un burete de coc, iar apoi trage intr-o parte tot parul si fixeaza din loc in loc cu agrafe de coc. In acest fel, vei obtine un coc intr-o parte, cu un aspect extrem de sic.

Daca renunti la placa si ondulator sau macar limitezi utilizarea acestora, parul va arata pe zi ce trece mai bine si va fi chiar mai usor de coafat. Hidrateaza-l corespunzator in fiecare zi, foloseste saptamanal masti de hidratare si nu uita nici de tratamentele de ingrijire din saloanele de infrumusetare.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

 

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0