Balsam de par sau masca? De care ai nevoie, in functie de tipul de par

Balsamul si masca de par sunt produse esentiale pentru ingrijirea podoabei capilare. Cu toate ca scopul amandurora este acela de a hidrata parul si de a-l mentine sanatos, exista totusi cateva diferente pe care trebuie sa le afli pentru a face alegerea ideala pentru tipul tau de par.

Atat balsamul cat si masca hidrateaza parul si au menirea de a il descurca. Totusi, balsamul are o textura mai usoara, in timp ce masca contine ingrediente mult mai puternice, care patrund in textura firului de par. De cele mai multe ori, mastile de par contin proteine si uleiuri, ingrediente care nu se regasesc in balsamul de par.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Balsamul de par

Balsamul de par se bucura de o popularitate mai mare decat masca de par, fiind folosit de mai multe femei pentru ingrijirea podoabei capilare. Exista mai multe tipuri de balsamuri de par, insa majoritatea asigura hidratarea si descurcarea parului. Gasesti in comert si balsam de par pentru stralucire ori pentru refacerea firelor de par degradate.

Cand se aplica: Balsamul de par se aplica dupa fiecare samponare.

Cum se aplica: Balsamul de par se aplica pe parul ud si se lasa sa actioneze 1-2 minute. De asemenea, exista si balsam de par care nu necesita clatire, acesta fiind aplicat dupa ce ai samponat si clatit parul abundent. Balsamul de par se aplica intotdeauna pe varfurile podoabei capilare, niciodata la radacina.

Tip de par pentru care se foloseste balsamul: Balsamul este potrivit pentru femeile care au firul de par foarte subtire. De asemenea, este ideal si pentru cele tunse mai scurt ori al caror par nu este degradat.

 

 

Masca de par

Masca de par are rolul de a hidrata, la fel ca si balsamul, insa are o actiune mai intensa, de aceea face parte din categoria tratamentelor pentru par. O masca de par are ingrediente mai puternice si in cantitati mai mari in comparatie cu balsamul de par. Masca de par nu numai ca hidrateaza si descurca parul, insa il hraneste in profunzime si il trateaza daca este necesar. Masca de par poate fi achizitionata din comert ori poate fi preparata acasa, din ingrediente naturale.

Cand se aplica: Masca de par se foloseste cu o frecventa mai redusa in comparatie cu balsamul de par. De regula, aceasta este folosita o data pe saptamana.

Cum se aplica: Masca de par se aplica pe parul ud, fie inainte de samponarea acestuia, fie dupa, in functie de modul in care actioneaza. Aceasta se poate aplica inclusiv pe radacini. Timpul de actionare este mai mare decat in cazul balsamului de par, orice masca avand nevoie de cel putin 15 minute pentru a da rezultate.

 

 

Tip de par pentru care se foloseste masca de par: Masca de par este potrivita pentru parul deshidratat, degradat sau foarte lung. Aceasta repara parul agresat de factori precum vopseaua, decolorantul ori coafarea cu aparate cu aer cald.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

In functie de nevoile parului tau, poti face alegerea potrivita. Specialistii recomanda sa folosesti alternativ cele doua produse. Mai exact, sa folosesti balsam de par dupa fiecare spalare a parului, iar masca o data pe saptamana.

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0