7 lucruri pe care un hairstylist nu le-ar face niciodata pe propriul par

Fura din trucurile hairstylist-ilor si nu face niciodata lucruri pe care ei nu le-ar face pe propriul par. Foloseste puterea exemplului in aceasta situatie si nu ai cum sa dai gres vreodata.

Iata ce lucruri nu fac niciodata hairstylist-ii de top, care au parul impecabil in orice moment al zilei, indiferent de culoare, conditii meteorologice si tendinte.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Nu uita sa isi perie parul in fiecare zi – de multe ori suntem tentate sa uitam sa ne pieptanam podoaba capilara seara si obisnuim sa ne trecem degetele prin par pentru a-l aranja. Insa periatul parului este extrem de important si nu trebuie neglijat pentru ca nu are numai rolul de a-ti descurca parul, ci si pe acela de a transporta uleiurile naturale de la nivelul scalpului catre varfurile firelor de par, hranindu-le in profunzime.

Nu piaptana parul fara sa aplice un produs pentru a-l proteja – daca ai parul ud, acesta trebuie neaparat protejat inainte de a-l peria, astfel incat firul de par sa nu fie expus riscului de rupere. Daca ai parul decolorat sau foarte fragil de fel, foloseste protectie inainte de periere si atunci cand este uscat. Poti folosi, in acest sens, un balsam de par care nu necesita uscare sau un ulei hidratant, pe care sa il aplici doar pe varfurile podoabei capilare, dupa ce il incalzesti, in prealabil, intre palme.

Nu folosesc aparate cu aer cald pe parul umed – ondulatorul si placa de indreptat parul se folosesc numai pe parul complet uscat. Daca exista putina apa in textura firului de par si se foloseste placa, de exemplu, firul de par se va arde –poti observa chiar ca iese abur din el. Efectul asupra firului este devastator, acesta fiind afectat permanent. Inainte de a folosi orice aparat de coafat cu aer cald, usuca-ti in totalitate parul cu ajutorul uscatorului de par.

Nu uita de protectia termica – este foarte important, de asemenea, sa se foloseasca protectie termica pentru sigilarea firului de par inainte de folosirea placii de indreptat parul ori a ondulatorului. O crema cu protectie termica ori un ser creeaza un invelis la nivelul firului de par, protejandu-l de temperaturile inalte.

Nu folosesc niciodata sampon care contine sulfati sau silicon – un asemenea sampon lasa reziduuri la nivelul radacinii firului de par, precum si pe par. Aceste reziduuri fac parul sa se ingrase mai repede, estompeaza culoarea parului si ii ofera un aspect imbacsit.

 

 

Nu uita niciodata de mastile hidratante – hairstylist-ii folosesc, in general, o masca hidratanta dupa fiecare samponare a parului. Poti insa sa folosesti o asemenea masca saptamanal, iar parul tau iti va multumi pentru asta. De asemenea, ar trebui sa iti faci, la cateva luni, si un tratament cu keratina pentru revigorarea firului de par, mai ales daca il vopsesti si il agresezi in mod regulat prin folosirea placii de indreptat parul sau a ondulatorului.

Nu si-ar decolora niciodata parul la cateva zile dupa o alta decolorare/ vopsire – hairstylist-ii stiu la ce agresiuni este supus firul de par in urma decolorarii si vopsirii, asa ca niciodata nu si-ar schimba culoarea parului la cateva zile dupa o decolorare sau vopsire, indiferent de cat de nemultumiti ar fi de rezultatul primei vopsiri. Schimbarea parului este o chestie serioasa, care trebuie gandita bine inainte, astfel incat riscul de regrete sa fie cat mai mic. Odata ce te-ai decolorat sau vopsit, este indicat sa astepti cel putin 3-4 saptamani pana la urmatoarea procedura, iar in acest timp sa folosesti tratamente intensive de hidratare a podoabei capilare.

Un par frumos si sanatos necesita ingrijire, asa ca nu iti neglija parul in nicio zi. Vei observa ca imediat ce incepi sa ii acorzi atentie, parul va arata mai bine ca niciodata.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0