5 beneficii ale utilizării unui serum pentru față

În timp, serumul a evoluat în complexitate, astfel că majoritatea produselor de acest tip de pe piață servesc și alte funcții, precum anti-aging sau ca tratament pentru acnee, hiperpigmentare, iritație, etc. Ce e important de reținut: serum-ul are o formulă mai ușoară, formată din molecule mai mici, față de crema hidratantă, deci poate pătrunde mai bine în piele.

Cum alegem un serum?

Înainte de a cumpăra un astfel de produs pentru ten, cel mai bine este să-ți răspunzi la întrebarea: de ce anume are nevoie tenul meu? Pe piaţă, se găsesc diverse produse, cu ingrediente ce asigură rezultate vizibile, în funcţie de problemele cu care se confruntă tenul tău.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

De exemplu, ca să îmbunătățești elasticitatea pielii şi să reduci liniile fine, poți să folosești un serum care nu conține apă și care activează ciclul de regenerare celulară. În cazul în care vrei să îngrijești zona delicată din jurul ochilor, poți opta pentru un serum pe bază de uleiuri vegetale (seminţe de struguri, ulei de jojoba, ulei de argan, ulei de măceşe, ulei de prune) şi uleiuri esenţiale: lavandă şi lemn de trandafir. Acestea din urmă au în compoziție și ingrediente cu efect dermo-reparator, cum sunt vitamina B5 şi vitamina E.

Dacă răspunsul este mai multă hidratare, atunci vei căuta un serum cu acid hialuronic și ingrediente intensiv hidratante, precum ceramidele, vitamina E, acizii grași (Omega 3, Omega 6). 

Dacă îți dorești mai multă luminozitate, te poți orienta spre un serum care să conțină alpha arbutin, niacinamide sau vitamina C. Dacă vrei ca serum-ul să țină locul unei creme anti-aging, îți vei dori un produs pe bază de retinol, niacinamide, coenzima Q10 sau acid lipoic.

Instrucțiunile de utilizare și lista de ingrediente te va ajuta să iei decizia corectă, mai ales că, în prezent, din ce în ce mai multe branduri cosmetice trec explicațiile denumirilor ingredientelor în paranteză, pentru a le putea înțelege rolul.

Odată ce te-ai decis asupra unui produs, iată la ce îmbunătățiri te poți aștepta, chiar și după câteva săptămâni de utilizare:

1. Vei avea pielea mai luminoasă și hidratată

Indiferent de ceea ce se promite pe ambalaj, rolul de bază al unui serum este de hidratare. Și asta deoarece hidratarea obținută din crema de noapte este, adesea, insuficientă. Din acest motiv, se încurajează aplicarea serum-ului pe pielea umedă, pentru ca acidul hialuronic din compoziție să rețină apa în țesut. Cum majoritatea dintre noi avem pielea deshidratată, uneori fără să știm, un boost de hidratare își va spune cuvântul. Astfel, vei putea remarca, după numai o zi de folosire a unui serum, o piele radiantă și bine hidratată. 

2. Nu te vei mai confrunta cu probleme ale tenului

După cum spuneam, serum-urile sunt bogate în substanțe active care pot ajuta la rezolvarea anumitor probleme ale tenului. Afecțiunile clinice, precum acneea vulgară, nu pot fi vindecate cu ajutorul unui serum, dar folosirea consecventă a unui astfel de produs, care conține și substanțe active benefice pielii, poate ameliora roșeața, iritația, excesul de sebum și coșurile de suprafață. 

3. Se vor estompa ridurile

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Un serum bogat în antioxidanți și factori naturali de hidratare îți va îmbunătăți aspectul pielii, dar va acționa și asupra ridurilor, creând un efect de “umplere”, care va ajuta la obținerea unui look mai tânăr și plin de prospețime. Dacă îți dorești mai mult, poți opta pentru un serum pe bază de retinol, un derivat al vitaminei A, ale cărui acțiuni anti-aging sunt dovedite. Condiția esențială este să „te ții” de rutină, deoarece rezultatele anti-aging nu se văd peste noapte, ci în luni de zile.

4. Arsurile solare se vor vindeca mai repede

Arsurile solare pe față sunt extrem de neplăcute, deoarece pielea feței este mai sensibilă față de restul corpului. Prin urmare, ea are nevoie de o îngrijire specială, mai ales în caz de arsuri minore. Dacă, din păcate, ți se întâmplă să te arzi, poți apela cu încredere la un toner hidratant. Formula extrem de blândă și hidratantă, în combinație cu puterea de penetrare în piele, vor ajuta considerabil pielea în procesul de refacere.

5. Pe termen lung, vei cheltui mai puțin

Pare contraintuitiv, deoarece introducerea unui serum în rutină înseamnă o cheltuială în plus. Pe termen lung, însă, un serum bine ales poate înlocui alte creme tratament sau anti-aging, astfel încât vei rămâne cu acel serum plus crema hidratantă.
 
Sursă foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0