#sfatulDOC LIVE - Ce si cum mancam de Paste sanatos si echilibrat

In acest episod ne-am reîntalnit cu Dr. Laura Ene, Medic Primar Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, pentru a vorbi despre alcatuirea unor mese de Paste echilibrate si sanatoase, astfel incat sa nu ne punem in pericol nici silueta, nici sanatatea.

O masă de Paste incarcata de bucate traditionale precum cozonacul, drobul, friptura de miel, pasca si ouale incondeiate, in jurul careia se strang toti membrii familiei, este un prilej de mare bucurie. Un obicei comun, dar din pacate daunator nu doar pentru silueta, ci si pentru starea generală de sanatate, este acela de a manca pe saturate din fiecare fel principal, garnitura sau desert. Acest obicei este cu atat mai periculos cu cat „cad in capcana” acele persoane afectate de boli precum diabetul, colesterolul marit, ficatul gras, care ar trebui sa respecte un plan alimentar menit sa le fereasca de eventuale neplaceri.

 

Dr. Laura Ene a oferit sfaturi practice despre cum pot fi alcatuite mesele, astfel incat sa impacam si pofta de a gusta din toate bunatatile pascale traditionale, dar si restrictiile regimului in functie de afectiuni specifice.

Nu uita ca prin completarea acestui http://bit.ly/Chestionar-Stop-Diabet sau http://bit.ly/Chestionar-Stop-Colesterol, iti auto-evaluezi riscul de complicatii pentru afectiuni precum diabetul, dislipidemia sau probleme cardiovasculare asociate colesterolului marit si poti beneficia de un consult de specialitate gratuit. Cu mai multe sfaturi despre dieta, regimuri alimentare, mancare, sport si stil de viata sanatos, te asteptam pe DOC cu articole destinate nutritiei si alimentatiei sanatoase

 

Pentru a comenta este nevoie de sau înregistrare.
Comentarii 0