Rețetă de prăjitură cu rubarbă și banane & beneficiile consumului acesteia

Atât rubarba, cât și bananele, au o mulțime de beneficii pentru sănătate, fiind recomadat să le introducem în alimentația noastră.

Această prăjitură cu rubarbă și banane poate fi servită ca desert sau gustare, avand o aromă subtilă, dulce-acrișoara, care este atât pe placul adulților, cât și pe placul celor mici.

Înainte de a vă prezenta rețeta, vă invit să aflați ce beneficii aduce consumul de rubarbă și de banane.

Beneficii rubarbă

Stimulează eliminarea kilogramelor în plus – rubarba are un conținut caloric foarte mic, fiind adesea recomandată persoanelor care vor să slăbească. O cantitate de 100 g de rubarbă conține 21 de calorii. Mai mult decât atât, substanțele active din rubarbă stimuleaza metabolismul.

Benefică pentru inimă – rubarba are un conținut extrem de redus de grăsimi și colesterol, nepreprezentând niciun pericol pentru sănătatea cardiovasculară. Mai mult decât atât, rubarba crește nivelul de colesterol “bun”. Conținutul ridicat de antioxidanți din rubarbă lupta cu radicalii liberi, anulând efectele negative ale acestora.

Stimulează digestia – întrucât conține o cantitate mare de fibre dietetice, rubarba stimuleaza digestia, asigurând un tranzit intestinal fără probleme. Adesea rubarba este folosită pe post de remediu pentru constipație.

Îmbunătățește sănătatea sistemului osos – rubarba conține vitamina K, despre care se știe că stimulează repararea și creșterea oaselor. Alături de calciu și alte minerale care se regăsesc în rubarba. Vitamina K joacă un rol important în sănătatea osoasă.

Beneficii banane

Îmbunătățesc digestia – adesea bananele sunt recomandate in regimul alimentar pentru tratarea afectiunilor gastrointestinale. Asta pentru ca bananele imbunatatesc digestia. Fiind bogate in continutul de fibre dietetice si in amidon rezistent, bananele sunt extrem de benefice pentru digestie, dar si pentru intestine, reducand chiar riscul de cancer de colon.

Ajută în curele de slabire – bananele contin un numar redus de calorii, fiind totodată foarte hrănitoare și sățioase. De accea, bananele sunt recomandate în curele de slăbire, ajutând la eliminarea kilogramelor în plus.

Sănătoase pentru inimă – bananele conțin potasiu din belșug, adica o minerală extrem de importantă pentru tensiunea arterială. Astfel, consumul de banane poate reduce tensiunea arterială, lucru recomandat hipertensivilor.

Alte beneficii ale bananelor: sănătoase pentru rinichi, combat rezistenta la insulina, conțin cantități mari de antioxidanți, îmbunătățesc memoria.

 

 

Rețetă prăjitură cu rubarbă și banane

Ingrediente pentru prăjitura:

  • 3 tulpini de rubarbă
  • 2 banane mici
  • 1 linguriță de bicarbonat
  • 3 ouă de țară
  • 170g de făină integrală
  • 50g de mălai
  • 120g zahăr brun sau îndulcitori naturali
  • 5-6 linguri de iaurt
  • 3-4 linguri de lapte
  • un praf de scorțișoară
  • un praf de anason
  • 70 ml de ulei rezistent la temperaturi înalte (ulei de avocado, ulei de migdale, ulei de struguri sau ulei din turte de măsline)

Mod de preparare

Rubarba și bananele se taie în bucăți, care apoi se mărunțesc în robotul de bucătărie. Cu ajutorul unui mixer amestecăm: făina, praful de copt, zahărul și mălaiul, după care adăugăm ingredientele lichide: iaurtul, ouăle și laptele. Când amestecul este omogenizat, adăugăm rubarba și bananele, împreună cu  scorțișoara și anasonul. Aluatul se toarnă într-o tavă rotundă, de aproximativ 35 de centimetri, tapetată cu hârtie de copt.

Prăjitura se pune la copt, la foc mediu, în cuptorul încins în prealabil, și se lasă până când se rumenește și trece testul scobitorii. Este un desert care se pregătește extrem de rapid și ușor. O soluție ideală pentru zilele aglomerate în care avem de pregătit un desert la minut!

Pentru a comenta este nevoie de sau înregistrare.
Comentarii 0