Desert de weekend: cheesecake fara coacere

Un cheesecake poate fi un desert ideal pentru weekend. Usor si racoritor, cheesecake-ul poate fi si simplu de preparat, mai ales daca alegi varianta care nu necesita coacere.

Poti prepara un cheesecake pe baza de avocado si limeta, hranitor si totodata racoritor, care iti va satisface pofta de dulce aducandu-ti totodata si o portie sanatoasa de vitamine, minerale si grasimi sanatoase. Pe de alta parte, poti profita de fructele de padure precum zmeura pentru a pregati un cheesecake aromat.      

Cheesecake cu limeta si avocado

Timp: 3 ore (cu tot cu timpul de racire)

Ingrediente pentru crusta: 9 crackersi cu graham, 1 lingura de zahar brun, 4 linguri de unt topit

Ingrediente pentru crema: 1 ¼ cana de frisca batuta, 1 pliculet de gelatina, 340 g de crema de branza, zeama de la 2 limete, 1 avocado taiat pe jumatate, 1 cana de zahar pudra, ½ lingurita de esenta de vanilie

Ingrediente pentru decor: frisca, coaja de limeta

Foloseste blenderul pentru a marunti crackersii cu graham, apoi amesteca-i cu zaharul si untul topit. Pune apoi aluatul obtinut intr-o tava rotunda, apasand tare cu degetele pentru a unformiza crusta. Introdu tava la frigider, unei o vei lasa cel putin 10 minute.

Combina ¼ cana de frisca batuta cu gelatina, amestecand incontinuu pret de 5 minute. Separat, pune in blender frisca batuta ramasa, crema de branza, avocado decojit, zeama de limeta, coaja de la limeta, zaharul pudra si esenta de vanilie. Pune apoi amestecul de frisca si gelatina in cuptorul cu microunde si incalzeste-l 20 de secunde. Incorporeaza apoi amestecul gelatinos in amestecul preparat in blender.

Scoate imediat tava cu crusta de cheesecake din frigider si acopera crusta cu crema preparata, intr-un strat uniform. Introdu cheesecake-ul in congelator si lasa-l sa se raceasca timp de cel putin 1 ora si jumatate. Muta-l apoi in frigider si lasa-l pana cand il servesti. Inainte de servire, decoreaza cheesecake-ul cu frisca si coaja de limeta.

 

 

Cheesecake cu zmeura

Timp: 1 h 20 min

Ingrediente pentru crusta: 1 ½ cana de crackersi cu graham maruntiti, ½ cana de unt topit, 2 linguri de zahar brun

Ingrediente pentru crema: 350 g de crema de branza, ¾ cana de zahar pudra, ½ lingura de zeama de lamaie, 2 linguri de esenta de vanilie, 2 cani de frisca, ½ cana de piure de zmeura preparat in blender, ½ cana de zmeura pentru decor

Foloseste blenderul pentru a amesteca crackersii din graham cu untul topit si cu zaharul brun. Pune apoi crusta intr-o tava rotunda, apasand bine cu degetele sau cu o lingura.

Pune toata crema de branza intr-un bol si bate-o cu ajutorul mixerului in jur de 2 minute, iar apoi adauga zaharul pudra, zeama de lamaie si esenta de vanilie. Incorporeaza apoi, treptat, frisca. La final, incorporeaza si piureul din zmeura in crema. Intinde crema peste crusta cheesecake-ului si introdu prajitura la frigider. Dupa o ora poti consuma deja cheesecake-ul, dupa ce l-ai decorat cu zmeura proaspata. 

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de sau înregistrare.
Comentarii 0