3 retete de pranz pentru dieta Paleo

Te-ai hotarat sa tii dieta Paleo pentru a scapa de kilogramele in plus, insa nu mai stii ce sa mananci la mesele principale din zi? Iata cateva retete simple, gustoase si, cel mai important, satioase, pe care le poti prepara pentru masa de pranz daca urmezi dieta Paleo!

Dieta Paleo se bazeaza pe alimente cat mai naturale, precum  carnea, ouale, legumele, fructele, nucile, semintele si ierburile aromatice. Aceasta dieta exclude orice produs procesat, dar si cerealele si zaharurile.

Reteta de ardei umpluti cu carne de pui si conopida

Pentru 4 portii ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 4-5 ardei grasi, curatati pe interior
  • 2-3 cani de orez facut din conopida (se marunteste conopida, astfel incat sa semene cu orezul)
  • 2-3 cani de piept de pui maruntit

Pentru sos:

  • 1 cana de patrunjel
  • 1 cana de coriandru
  • ½ cana de ulei de masline
  • zeama de la un lime
  • 1-2 catei de usturoi
  • 1 ardei iute jalapeno, curatat de seminte
  • ½ lingurita de sare


Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.

Pune apoi toate ingredientele pentru sos in blender si transforma-le intr-un amestec omogen.

Amesteca, intr-un bol, pieptul de pui maruntit, cu sosul preparat in blender, dar si cu orezul de conopida. Umple ardeii grasi cu aceasta compozitie. Poti lasa “gura” ardeiului descoperita sau o poti acoperi cu o felie de rosie.

Pune ardeii grasi umpluti in tava si introdu tava la cuptor – lasa ardeii sa se coaca in jur de 50 de minute, apoi serveste-i.

 

 

Reteta de chiftele de pui pe pat de orez de conopida

Ingrediente pentru 4 portii:

  • ½ ceapa rosie
  • ½ kg de carne tocata de pui
  • 1 lingura de mustar Dijon
  • ½ lingurita de piper negru macinat
  • 1 lingura de ulei de masline extravirgin
  • 2 catei de usturoi, maruntiti
  • ¼ cana de patrunjel tocat
  • ¾ lingurita de sare de mare
  • 1 conopida si 1 lingura de ulei de masline pentru orezul din conopida


Pentru sos:

  • 400 ml de lapte de cocos
  • 4 cepe verzi, maruntite
  • zeama si coaja de la o lamaie
  • fulgi de ardei iute
  • 1 cana de patrunjel tocat
  • 1 catel de usturoi, maruntit
  • sare si piper, dupa gust


Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Acopera o tava cu hartie de copt.

Intr-o tigaie, incinge uleiul de masline la foc mediu. Caleste ceapa 5 minute, apoi adauga si usturoiul si mai soteaza 1 minut.

Muta ceapa si usturoiul intr-un bol si lasa-le la racit. Adauga apoi in bol si carnea de pui tocata, dar si patrunjelul, mustarul, sare si piper. Foloseste o lingura pentru a forma chiftelute din acest amestec. Asaza chiftelele, una langa cealalta, in tava acoperita cu hartie de copt.

Introdu tava la cuptor si lasa chiftelele la copt 17-20 de minute.

Pentru sos, pune in blender laptele de cocos, patrunjelul, ceapa verde, usturoiul, zeama si coaja de lamaie, asezoneaza cu sare si piper si porneste blenderul.

Spala apoi blenderul si pune bucatile de conopida in el. Porneste blenderul si opreste-l dupa cateva secunde, astfel incat conopida sa arate precum orezul. Amesteca bucatelele de conopida cu o lingura de ulei de masline.

Pune orezul de conopida in farfurii, apoi asaza peste el chiftelutele de pui, asezonate cu fulgii de ardei iute si cu cateva frunze de patrunjel. Serveste dupa ce pui deasupra si sosul din lapte de cocos.

Reteta de briose cu branza si bacon

Ingrediente:

  • 5 oua mari
  • 125 g de bacon, tocat
  • 1 cana de branza Cheddar rasa
  • sare si piper, dupa gust
  • ½ lingurita de fulgi de ardei iute (optional)


Preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius, apoi bate ouale intr-un bol, alaturi de sare si piper.

Trage bucatile de bacon la tigaie, apoi pune-le in bolul cu oua batute. Adauga si branza Cheddar, dar si fulgii de ardei iute.

Pune aceasta compozitie in forme de briose si baga-le la cuptor. Gateste birosele in jur de 12-15 minute, apoi scoate-le din cuptor si serveste-le fie calde, fie dupa ce le lasi la racit.

 

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0