DOC Channel: 5 diferențe între tipurile de diabet 1 și 2

Bine te-am găsit la un nou episod din #PastilaDeSanatate, în care am abordat tema principalelor diferențe între diabetul de tip 1 și 2. 

Diabetul este o afecțiune caracterizată de un nivel prea mare al zahărului în sânge și se împarte în două mari categorii: diabetul de tip 1 și diabetul de tip 2. Între acestea, există diferențe fundamentale, atât la nivel de simptome și diagnosticare, cât și la nivel de prevenție și tratament. 

Diabetul de tip 1 apare de obicei în copilărie și este o boală autoimună în care sistemul imunitar țintește în mod greșit celulele care produc insulină. În schimb, diabetul de tip 2 se manifestă mai degrabă la persoanele de peste 30 de ani, iar diferența constă în faptul că organismul nu mai are capacitatea de a răspunde la insulină. 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Dacă excesul supraponderal este specific diabetului de tip 2, în diabetul de tip 1 greutatea corpului este cât de cât normală.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

În ceea ce privește tratamentul, persoanele care au diabet 1 sunt dependente de insulină, pe când cele care au diabet 2 trebuie să ia anumite medicamente. 

Completează pentru a afla dacă diabetul tău este ținut sub control. Dacă te încadrezi în categoria de risc crescut, primești un consult de specialitate gratuit, ce poate include și analize de sânge pentru determinarea stadiului curent de evoluție a diabetului!

[YOUTUBE]https://www.youtube.com/watch?v=e9VF3UulhVQ[/YOUTUBE]

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0