4 exerciții simple de stretching

Recent am început munca de birou deoarece, devenind un mic antreprenor, este absolut necesar. Merg la birou între 3 și 6 ore pe zi. După o oră, am început să mă simt greu pe scaun, lent în mișcare în drum spre toaletă, iar nivelul de energie a scăzut simțitor. În timp ce lucram intens, am avut plăcuta surpriză să mă surprind făcând câteva mișcări de “intindere”  a musculaturii, o reacție normală dar necontrolată conștient.

Așa a venit ideea articolului de azi. Am reușit să selectez câteva exerciții de stretching, care, după părerea mea, sunt cele mai importante.

Exercițiul numărul 1

O problemă care apare este durerea de spate în zona toracală (mediană). Aici am ales exercițiul exemplificat în imaginile de mai jos. Din sezut, împreunăm palmele aproape intinse la nivelul umerilor, capul intră între cele două brațe în timp ce retragem zona scapulară (zona omoplaților). Veți simți cum se întind mușchii romboizi (mușchi situați în zona omoplaților). Ilustrarea este în imaginile de mai sus.

Exercițiul numărul 2

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Ne așezăm în spatele spătarului, poziționăm palmele pe zona superioară a acestuia, ducem bazinul către înapoi și usor flexăm genunchii până ajungem în zona maxim permisă de elasticitatea articulară a umerilor. Prin acest exercițiu ajutăm zona cervicală și toracală a spatelui, dar și musculatura marilor dorsali.

2

 

 

 

 

 

 

 

 

Exercițiul numărul 3

De această dată, ne poziționăm în fața scaunului. Așezăm, la alegere, talpa pe scaun în timp ce piciorul din spate indică o întindere totală. Dacă este dificil de executat, atunci încercați să împingeți bazinul către înainte și astfel veți ușura obținerea poziției optime. Acest exercițiu are direcția de a întinde musculatura bicepsului femural, fesierului dar, atenție, și a zonei lombare care este la fel de importantă și direct implicată în problemele des întâlnite, survenite muncii de birou. Foarte util acest exercițiu!

3

 

 

 

 

 

 

 

 

Exercițiul numărul 4

Ca o continuare naturală a exercițiului cu numărul 3, aducem cotul și îl poziționăm astfel încât să blocăm genunchiul în momentul când răsucim trunchiul, ca în imaginile de mai jos. Privirea urmărește brațul întins către înapoi. Atenție la acest exercițiu: nu exagerați cu răsucirea. Mergeți până la limita permisă de elasticitatea articulară.

4

 

 

 

 

 

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

 

 

Vă doresc o săptămână frumoasă în continuare!

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0