Weekend la salina: 3 escapade benefice (si) pentru sanatate

O escapada la munte este oricand binevenita, iar daca vrei ca sistemul tau respirator sa fie complet curatat si pregatit pentru sezonul rece, este ideal sa vizitezi o salina pe timp de toamna.

Terapia cu aerosoli salini este extrem de benefica pentru sistemul respirator, fiind recomandata in tratarea afectiunilor precum astmul, bronsita, traheobronsita, laringita alergica, rinita, rinosinuzita.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Aerosolii salini curata sistemul respirator de infectii, fiind extrem de eficienti in tratarea afectiunilor respiratorii.

Saline din Romania pe care le poti vizita intr-un weekend

Salina Slanic Prahova

Amplasata la 118 kilometri distanta de Bucuresti, la salina de la Slanic Prahova poti ajunge intr-o ora si jumatate daca pleci din Capitala.

Daca inainte intrarea in salina se facea cu ajutorul unui lift, acum transportul turistilor se face cu microbuze. Orele la care se intra in salina pe timp de toamna si iarna sunt: 8:00, 14:30 si 15:30. Mina Unirea, cea care se viziteaza, se afla la o adancime de 208 metri si se viziteaza inca din anul 1970.

In interiorul salinei te poti bucura de activitati precum voleiul, handbalul, tenisul de masa sau carting.

Daca ajungi la Slanic Prahova ar fi pacat sa nu vizitezi si Muntele de Sare, grota Miresei, manastirile Crasna, Cheia sau Suzana.

Salina Praid

Ceva mai departe de Bucuresti, la putin peste 300 de kilometri distanta, te asteapta Salina Praid, amplasata exact la poalele muntilor Gurghiului. Aceasta salina se afla la o adancime de 120 de metri si accesul se face cu un autobuz care parcurge o distanta de un kilometru si jumatate catre inima muntilor.

RECOMANDARILE EXPERTILOR DOC

Aerul din salina Praid este renumit pentru efectele sale benefice in special in cazul pacientilor astmatici ori suferinzi de alte afectiuni respiratorii. Specialistii recomanda un tratament de 18 zile in salina Praid pentru rezultate de durata, insa si o singura zi petrecuta in salina este benefica pentru caile respiratorii.

 

 
 

 

In interiorul salinei Praid turistii au ocazia de a se distra in primul parc de aventura amplasat intr-o salina, din intreaga Europa. Asadar, daca ai copii, poti sa fii sigur ca acestia nu se vor plictisi, ba chiar vei intampina dificultati in a-i convinge sa plecati.

Pe timp de toamna accesul in salina se face incepand cu ora 8 dimineata, iar ultima intrare este la 16:30. Accesul in salina se face din jumatate in jumatate de ora cu autobuzul.

Salina Turda

Putin peste 400 de kilometri trebuie sa parcurgi din Capitala pentru a ajunge la salina de la Turda, una dintre cele mai renumite saline pe plan european.

In salina Turda exploatarea a incetat in anul 1932, insa aceasta salina a fost redeschisa pentru turisti si pentru tratament in 1992. In urma cu 7 ani, in 2010, salina Turda s-a redeschis dupa o serie de renovari facute cu spirjinul fondurilor europene.

Salina Turda a devenit, in urma acestor renovari, un obiectiv turistic de interes international. Aerul salin cu efecte terapeutice, muzeul mineritului in sare, dotarile moderne si lacul subteran pe care se pot face plimbari cu barca au transformat salina Turda in cea mai vizitata salina din Romania.

Indiferent de salina pe care alegi sa o vizitezi, efectele curative sunt aceleasi. Daca ai copii mici, fa-ti timp si du-i intr-un weekend intr-o salina pentru a le oferi ocazia sa beneficieze de efectele terapeutice ale aerului salin.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0