Uleiurile naturale potrivite pentru fiecare tip de piele

Pielea este cel mai mare organ al organismului, care tradeaza o serie de probleme de sanatate pe care le ai. Spre exemplu, eczema poate fi cauzata de sensibilitatea la anumite alimente sau de expunerea la substante toxice pentru organism.

In functie de problemele pe care pielea le are, poti folosi uleiuri 100% naturale, care au capacitatea de a trata o serie de afectiuni.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Bineinteles, poti folosi creme din comert pentru a trata afectiunile pielii, insa acestea contin si substante chimice daunatoare. Uleiurile naturale ingrijesc pielea fara a avea reactii adverse.

Uleiul de migdale – acest ulei iti protejeaza pielea de radiatiile UV. Uleiul de migdale contine acizi grasi, dar si vitaminele A si E, care sunt usor de absorbit in piele. Daca pielea este deshidratata, acesta este ideal pentru tine daca suferi de eczeme, daca ai pielea sensibila sau ai psoriazis.

Uleiul de caise – continutul de lipide al uleiului de caise asigura hidratarea pielii fara sa lase un aspect uleios. Uleiul de caise este potrivit pielii mature.

Uleiul de argan – uleiul extras manual din samburii de argan contine caroteni, acizi grasi si fenoli, care fac din acesta un produs eficient pentru combaterea si estomparea ridurilor fine.

Uleiul de avocado – intrucat patrunde cu usurinta in piele, acesta este un emolient excelent. Pielea sensibila, pielea matura dar si pielea iritata ar trebui hidratata cu acest tip de ulei.

 

 

Uleiul de ricin – intrucat are proprietati antibacteriene si antiinflamatoare, uleiul de ricin este eficient in tratarea acneei, dar si a pielii inflamate. Daca este folosit ca atare, uleiul de ricin usuca pielea, asa ca ar trebui sa il folosesti in combinatie cu un alt ulei (de masline, de argan, de cocos).

Uleiul de cocos – cu efect puternic hidratant, acest ulei nu numai ca hidrateaza pielea, insa actioneaza si precum un strat protector, blocand umezeala in piele. Portiunile de piele pe care au aparut eczeme, dar si pielea sensibila, ar trebui tratate cu ulei de cocos.

Ulei din seminte de in – avand proprietati antiinflamatoare dar fiind si hidratant, uleiul din seminte de in este recomandat pentru pielea sensibila sau cea iritata.

Uleiul de grepfrut – obtinut prin presare la rece din semintele de grepfrut, acest ulei contine o sumedenie de antioxidanti. Uleiul de grepfrut este potrivit oricarui tip de piele, insa in special pielii vesnic deshidratate.

Uleiul de canepa – acest ulei este alcatuit in proportie de 80% din acizi grasi Omega-3 si acizi grasi Omega-6, asa ca este indicat pentru pielea uscata, pentru tratarea psoriazisului dar si a eczemelor.

Uleiul de jojoba – structura uleiului de jojoba este asemanatoare cu structura uleiurilor naturale secretate de piele. De asemenea, uleiul de jojoba contine minerale de pret precum cupru si zinc, dar si vitaminele B si E in cantitati mari, ceea ce inseamna ca fortifica pielea. Pielea uscata are nevoie de ulei de jojoba.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Uleiul de masline – bogat in acizi grasi si vitamina E, si uleiul de masline este similar uleiurilor naturale produse de organism. Pielea uscata este cea care are de castigat de pe urma acestui ulei. Daca ai tenul uscat, fereste-te de acest ulei intrucat este gras si blocheaza porii.

 

Sursă foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0