Rejuvenarea vaginala, o procedura care se adreseaza femeilor in premenopauza si menopauza

Rejuvenarea vaginala are ca obiectiv "repulparea" organelor genitale externe la femeile care sufera de lipsa de tonus in sfera genitala. Astfel, femeile cu varste peste 40 ani pot beneficia de un nou tratament neinvaziv, nechirurgical, care le poate oferi un vagin "nou".

 

Sunt descrise si practicate in prezent doua tipuri de proceduri:

  1. Injectiile vaginale cu acid hialuronic 
  2. Injectiile vaginale cu PRP (plasma imbogatita cu trombocite).

Injectiile vaginale cu acid hialuronic

Acesta reprezinta un nou tratament cosmetic nechirurgical, care are rolul de a imbunatati sau reface viata sexuala a femeilor peste 40 ani. Un nou tip de acid hialuronic permite injectarea substantei in vagin, intr-un mod similar fillerelor faciale. El are rolul de a rehidrata si de a repulpa zona vaginala, astfel mentinandu-i sau redandu-i elasticitatea si fermitatea. 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

 

Procedura necesita anestezie locala cu un gel anestezic si dureaza 20 minute, iar efectul se mentine timp de 6 pana la 15 luni. Procedura de rejuvenare vaginala nu poate fi efectuata decat de un medic specialist cu certificare pe aceasta procedura. Este necesara o scurta terapie cu antibiotic, pentru prevenirea oricarei infectii in zona intima. 

Tratamentul se adreseaza in special femeilor in premenopauza si menopauza care sufera de deshidratare, pierderea tonusului si elasticitatii la nivelul zonei genitale externe, datorita scaderii nivelului de estrogeni. Este un fenomen similar imbatranirii pielii la nivelul fetei.

In unele cazuri, aceste simptome pot duce chiar la disconfort fizic sau sexual, fiind clasic tratate chirurgical. In prezent, exista aceasta varianta nechirurgicala de cosmetizare a zonei genitale externe, cu multiple beneficii: 

  • rejuveneaza aspectul organelor genital externe - acestea devin mai robuste si puternice, ca in decadele anterioare de viata;
  • creste increderea in sine a femeii;
  • amelioreaza viata sexuala;
  • amelioreaza simptomele fizice asociate premenopauzei sau menopauzei (uscaciune vaginala, disconfort sexual). 


Produsul utilizat pentru injectare in cadrul rejuvenarii vaginale este compus dintr-un acid hialuronic special, combinat cu un antioxidant prezent in fructe si legume. Acidul hialuronic se comporta ca un burete, ameliorand retentia de apa in aria unde este injectat (regiunea vulvo-vaginala). Asocierea cu un antioxidant prelungeste durata efectului hidratant si, prin urmare, ofera longevitate tratamentului. El are, de asemenea, rolul de a impiedica aparitia edemului dupa injectare. 

Injectiile vaginale cu PRP (plasma imbogatita cu plachete)

PRP inseamna plasma sangvina imbogatita cu trombocite (plachete sangvine). Plasma umana reprezinta o sursa concentrata de trombocite autologe (proprii), astfel ea este extrem de bogata in factori de crestere si in alte substante care stimuleaza regenerarea tesuturilor din zona intima. 

Terapia PRP este folosita cu success in medicina de peste 20 ani si are numeroase indicatii medicale, printre altele in medicina estetica. PRP este obtinuta din sange, dupa centrifugarea acestuia timp de cateva minute. PRP contine trombocite, care activeaza o multitudine de factori de crestere responsabili pentru procesele de reparare a pielii si parului sau pentru procesele de sinteza de colagen nou.

Din punct de vedere al medicinei estetice, acest tip de tratament este o procedura de regenerare. Ea este considerata, la ora actuala, cea mai sigura si cea mai versatila terapie in medicina estetica, deoarece permite injectii profunde, superficiale, mezoterapie, aplicarea cu roller, ac sau canula, izolat sau in combinatie cu alte materiale (grasime, acid hialuronic etc). 

rejuvenare vaginalaIndicatiile PRP in sfera genitala a femeii sunt urmatoarele:

 •      netezirea pielii labiilor si mucoasei vaginale 
 •      ameliorarea vietii sexuale prin cresterea excitabilitatii punctului G 
 •      ameliorarea orgasmului 
 •      ameliorarea dorintei sexuale (libidoului) si intensitatii orgasmului 
 •      ameliorarea lubrefierii vaginale 
 •      tratarea disfunctiilor sexuale (durere la contact sexual, anorgasmie).

Scopul unor terapii precum rejuvenarea vaginala

La fel ca si alte parti sau zone ale corpului, vaginul este afectat de avansarea in varsta - tesuturile se subtiaza, apare uscaciunea vaginala, unele tesuturi se "lasa" ori isi reduc dimensiunile. Totodata, din cauza nasterilor pe cale vaginala, acest organ poate suferi anumite modificari.

Terapiile incluse sub termenul-umbrela de rejuvenare vaginala au scopul de a ajuta femeile sa isi recapete hidratarea si elasticitatea in zona intima. In general, aceste tratamente intra in doua categorii: cosmetice si reparatoare.

Exista, asadar, interventii chirurgicale cosmetice (de exemplu, labioplastie, vaginoplastie etc.), cat si interventii chirurgicale reparatoare (de exemplu, acele proceduri care pot trata prolapsul, situatie in care unele organe "aluneca" in canalul vaginal).

Pentru doamnele care nu vor sa apeleze la interventii chirurgicale invazive, exista proceduri precum injectiile vaginale cu acid hialuronic sau cu plasma imbogatita cu trombocite, care pot combate anumite simptome asociate cu menopauza.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0