Combate stresul si anxietatea cu 5 plante stravechi

Stresul si anxietatea ne dau multora batai de cap, insa avem tendinta fie de a ignora aceste probleme, fie de a le trata cu medicamente. Ei bine, trebuie sa stii ca exista plante care pot ajuta organismul sa faca fata provocarilor cotidiene, eliminand complet stresul si anxietatea din viata ta.

Plantele adaptogene sunt plante care au capacitatea de a spori rezistenta organismului si de a il ajuta sa se adapteze la stres, fie el mintal, emotional, dietetic sau de orice alta natura. Astfel, aceste plante reduc impactul negativ pe care stresul il are asupra corpului nostru.

Stresul si anxietatea sunt normale atata timp cat apar in doze sanatoase, adica mici, si cat timp nu ne afecteaza calitatea vietii si starea de sanatate.

Crezi că suferi de anxietate?

Organismul este creat astfel incat sa se adapteze in mod natural si fara ajutor la situatiile in care este pus, insa stilul de viata agitat si nesanatos pe care il avem ii afecteaza abilitatea de adaptare. Asadar, acesta are nevoie de ajutor pentru a face fata. Asta nu inseamna ca trebuie sa apelezi la sedative sau medicamente anxiolitice, care au efecte adverse, intrucat exista o serie de remedii 100% naturale pentru combaterea stresului si anxietatii.

 

Potrivit sistemului medicinal chinezesc, organismul are nevoie de Qi, adica de energie vitala, pentru a face fata stresului la care este expus. Qi-ul poate fi sporit de anumite plante si suplimente dietetice, care ajuta organismul sa capete rezistenta la stres.

Un proverb chinezesc spune ca “a trata o boala atunci cand esti deja bolnav este ca si cum te-ai apuca sa sapi o fantana in momentul in care iti este deja sete”. Asta inseamna ca nu trebuie sa asteptam sa avem tulburari anxioase, ci trebuie sa remediem problema stresului accentuat in timp util, pentru a preveni agravarea situatiei.

5 plante care combat stresul si anxietatea, avand efect adaptogen

Ciuperci Reishi – ciupercile Reishi au un efect protector asupra organismului, insa il si fortifica. Acestea calmeaza sistemul nervos si suplimenteaza energia Qi. Totodata, ciupercile Reishi sustin functiile mintale si au efecte antistres. Le gasesti in comert sub forma de pudra pe care o poti adauga in cafeaua de dimineata, in ceai sau in smoothie-uri, precum si in prajituri.

 

Citeste si Anxietatea: cauze, simptome, tratament

 
 

 

Goji – fructele goji combat stresul, sunt benefice pentru rinichi si induc o stare de bine. Acestea se pot consuma fie ca atare, fie sub forma de ceai, smoothieuri sau adaugate in dulciurile de casa precum fursecurile.

Ginseng (Panax Ginseng) – aceasta planta de origine chineza este folosita de mii de ani pentru potentarea Qi-ului, fiind renumita pentru sporirea vitalitatii si a energiei. Consumat sub forma de ceai, tinctura sau adaugat in supe, ginsengul isi va face efectul.

Radacina de lemn dulce – radacina de lemn dulce are capacitatea de a armoniza trupul si mintea. Lemnul dulce este renumit pentru proprietatile adaptogene, dar si pentru ca ajuta la detoxifierea organismului. Acesta poate fi consumat sub forma de ceai, dar si sub foma de ulei esential.

Turmericul – folosit atat in medicina chinezeasca, cat si in medicina ayurvedica, turmericul are o multime de beneficii pentru minte si trup, insa ceea ce nu se stie despre acesta este ca are proprietati adaptogene, ajutand organismul sa faca fata stresului si prevenind anxietatea. Acesta poate fi folosit si sub forma de ulei esential, care este extras din radacinile de turmeric.

Tehnicile de relaxare precum yoga, meditatia si tai-chi pot fi si ele folosite pentru marirea rezistentei in fata stresului, dar si pentru a relaxa mintea si trupul. Cu cat invatam sa facem fata mai bine stresului la care suntem expusi zilnic, cu atat mai putin ne va afecta acesta.

 

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0