Test de evaluare a riscului cardiovascular

Nivelul ridicat de trigliceride din sânge nu provoacă simptome evidente, de aceea majoritatea persoanelor în cauză nu știu că nivelul lor de trigliceride este mult prea ridicat. Completează chestionarul de mai jos pentru a afla rapid dacă te încadrezi în grupa de risc cardiovascular crescut.

Dacă te încadrezi în categoria de risc cardiovascular crescut, primești un consult de specialitate gratuit!

 

Ai nevoie de ajutor pentru completarea testului și descărcarea voucherului? Sună-ne la 021 527 87 97, în Call Center-ul dedicat.

1. Ați fost diagnosticat cu diabet zaharat de tip 2?

2. La analizele de sânge efectuate în ultimul an ați avut valori mai mari de 6,5% ale hemoglobinei glicozilate (HbA1c, glicata)?

3. La analizele de sânge efectuate în ultimul an ați avut valori mai mari de 150 mg/dl ale trigliceridelor (TG, un tip de grăsime din sânge)?

4. La analizele de sânge efectuate în ultimul an ați avut valori mai mici de 45 mg/dl ale HDL-colesterolului (un tip de grăsime din sânge)?

5. La analizele de sânge efectuate în ultimul an ați avut valori mai mici de 100 mg/dl ale LDL-colesterolului (un tip de grăsime din sânge)?

6. Ați fost diagnosticat până în prezent cu boală cardiovasculară* sau vi s-a efectuat până în prezent o intervenție de tip: angioplastie, implantare de stent, bypass, arterectomie, endarterectomie?

* infarct miocardic, accident vascular cerebral, îngustare (stenoză) a arterelor coronare, îngustare (stenoză) a arterelor carotide, îngustare (stenoză) a arterelor membrelor inferioare (arteriopatie obliterantă)

7. Efectuați în prezent tratament de scădere a colesterolului cu medicamente numite statine (atorvastatină, rosuvastatină, simvastatină, lovastatină) ca măsură de prevenire a apariției/agravării bolii cardiovasculare?