Sprâncene - cum alegem forma potrivită făcând măsurători precise

Sprâncenele sunt cele care încadrează ochii, iar rolul acestora în simetria și armonia chipului este esențial. Pentru ca forma sprâncenelor să te avantajeze 100%, aceasta trebuie să fie aleasă în funcție de forma feței tale, astfel încât să creeze armonie, nu dezechilibre din punct de vedere estetic.

Sprâncenele joacă un rol important în aspectul feței, deoarece pot completa sau distorsiona proporțiile și expresia facială. Pensarea sprâncenelor este o metodă comună de îngrijire a acestora, dar este important să știi cum să faci acest lucru pentru a obține cea mai bună formă pentru fața ta. 

Cea mai mare greșeală în materie de sprâncene este să alegi o formă a sprâncenelor care se poartă, crezând că avantajează pe oricine. Spre exemplu, în acest sezon se poartă sprâncenele foarte groase, cu aspect natural, însă acest tip de sprâncene nu vor avantaja niciodată femeile cu fața în formă de inimă. Așadar, important este să îți pensezi sprâncenele astfel încât să fie potrivite chipului tău, nu în ton cu tendințele întrucât simetria feței nu are nimic de-a face cu moda.

Cum faci măsurătorile pentru a stabili forma sprâncenelor care ți se potrivește

Întrucât este vorba despre simetrie, se fac măsurători exacte pentru stabilirea formei potrivite de sprâncene, în funcție de forma și dimensiunile nasului, a ochilor și a distanțelor dintre acestea.

Recomandările experților DOC.ro

Așează-te în fața unei oglinzi, într-un loc luminat. Folosește o pensulă de make-up sau un creion pentru a face măsurătorile și un alt creion pentru a marca punctele cheie.
Lipește pensula de exteriorul nării, ținând-o perfect dreaptă. Sprânceana ar trebui să înceapă exact din dreptul punctului exterior al nasului, așa că fă un semn cu creionul aici pentru a pensa astfel încât din acest loc să înceapă sprânceana.

Lipește din nou pensula de exteriorul nării, însă de această dată așează-o pe diagonală, astfel încât să atingă colțul exterior al ochiului. În locul în care pensula întâlnește sprânceana ar trebui ca aceasta să se termine. Fă un semn acolo pentru a pensa astfel încât sprânceana să se termine exact în acel loc.

Pentru a descoperi unde trebuie să fie poziționat arcul sprâncenei, ține pensula dreaptă, în fața ochiului, în timp ce privești drept în față. Așează pensula astfel încât să fie poziționată în colțul exterior al irisului. Fă un semn cu creionul în locul pe care îl atinge pensula întrucât acolo ar trebui să fie făcut arcul sprâncenei tale.

Dacă nu ai suficientă îndemânare, ar fi bine să apelezi la ajutorul unui specialist, măcar pentru a obține forma dorită. Apoi, poți îngriji și pensa sprâncenele astfel încât să menții forma. O dată la câteva luni poți reveni la salon pentru a ți se retușa sprâncenele, dacă este necesar, întrucât acestea își pierd forma. 

Pentru ca pensatul să decurgă așa cum trebuie, este important să investești într-o pensetă de calitate, pe care să o schimbi cu una nouă în mod regulat. Astfel te asiguri că firele de păr sunt smulse, nu rupte, și că nu vor crește în câteva zile la loc, distrugându-ți forma sprâncenelor.

Dacă îți dorești ca sprâncenele tale să arate impecabil, le poți defini, atunci când te machiezi, cu ajutorul unui creion pentru sprâncene ori a unui fard. Alegerea culorii este foarte importantă – alege întotdeauna un creion/ fard de sprâncene cu un ton mai deschis decât culoarea părului tău.

 

 

Sfaturi pentru pensare sprâncenelor

Alege forma potrivită 

Înainte de a începe să pui penseta pe sprâncene, este important să alegi forma potrivită pentru fața ta. Forma sprâncenelor ar trebui să se potrivească cu forma feței tale și să îți complimenteze trăsăturile faciale. De exemplu, dacă ai o față rotundă, o formă arcuită a sprâncenelor ar putea să îți facă fața să pară mai lungă.

Respectă arhitectura sprâncenelor 

În timp ce pensezi, respectă linia naturală a sprâncenelor cât mai mult posibil. Dacă elimini prea mult păr, sprâncenele ar putea arăta prea subțiri sau prea arcuite.

Nu pensa deasupra sprâncenelor 

În general, nu este recomandat să pensezi deasupra sprâncenelor, deoarece poate duce la o formă prea ascuțită sau prea înclinată a sprâncenelor. În schimb, concentrează-te pe forma de dedesubt a sprâncenelor.

Îngrijește-te după pensare

După ce pensezi sprâncenele, aplică un produs de îngrijire a sprâncenelor, cum ar fi un ulei sau o ceară, pentru a ajuta la menținerea formei și la îngrijirea firului de păr.

Apelează la un cosmetician 

Dacă nu ști exact care este forma potrivită a sprâncenelor pentru forma feței tale, apelează la un specialist în domeniu. Un cosmetician cu experiență o să știe să-ți ofere sfaturile potrivite și personalizate, și o să știe câte fire de păr trebuie smulse pentru forma perfectă.

Alte sfaturi pentru pensarea sprâncenelor acasă

Să înveți cum să-ți aranjezi sprâncenele acasă este cel mai simplu mod de a-ți menține sprâncenele sub control 24/7. Iată mai jos câteva sfaturi utile în această direcție:

  • Evită oglinzile de mărire atunci când te pensezi – Recomandarea specialiștilor este să folosești o oglindă normală, în lumină naturală, și să te îndepărtezi periodic pentru a evalua dacă este nevoie să continui.
  • Pensează în direcția creșterii părului - Pensarea în direcția creșterii părului reduce posibilitatea apariției firelor de păr sub piele. Pentru o pensare corectă, ține pielea sprâncenelor ușor întinsă cu o mână, apucă firul de păr cât mai aproape de rădăcină și smulge firul puternic.
  • Întotdeauna să te pensezi după duș, deoarece pielea este caldă și suplă, iar părul iese mult mai ușor
  • Tunde, nu tăia - Tunderea excesivă poate îndepărta cea mai frumoasă parte a sprâncenelor: caracterul lor natural, astfel recomandarea este să le tunzi doar atunci când este necesar. De exemplu, atunci când firele cresc peste linia sprâncenelor.

În general, pensarea sprâncenelor este o metodă eficientă de îngrijire a acestora, dar este important să alegi forma potrivită și să respecți linia naturală a sprâncenelor pentru a obține cel mai bun rezultat.

Sursa foto: Shutterstock
Bibliografie:
“Aesthetic analysis of the eyebrows”, autori: J P Gunter, S D Antrobus - https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/9180703/ 
“The role of eyebrows in face recognition”, autori: Javid Sadr, Izzat Jarudi, Pawan Sinha - https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/12729380/ 
“The biology, structure, and function of eyebrow hair”, autor: Jennifer V Nguyen - https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24385126/ 


Te-ar mai putea interesa și...


DE SEZON
Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0