Ce exerciții poți face pentru a scăpa de colăceii din jurul taliei?

Un abdomen plat, bine definit este o aspirație pentru majoritatea dintre noi, dar acest lucru nu este ușor de obținut, mai ales pentru cei care au o predispoziție pentru colăcei în jurul taliei. Există mai multe motive pentru care nu ajungem la abdomenul dorit, cel mai prevalent fiind lipsa disciplinei necesare, urmat de renunțarea la abonamentul la sală, deoarece rezultatele se lasă așteptate.

Contrar opiniei populare, cheia unei talii subțiri nu stă în multe serii de abdomene și restricții alimentare. Exercițiile specifice, de tip crunches, lucrează o singură grupă musculară, însă talia este formată din mult mai multe grupe musculare care au nevoie de exercițiu. Prin urmare, pentru rezultate vizibile, este nevoie de un antrenament complet, care implică toate grupele musculare, prin exerciții variate, a căror intensitate trebuie să crească pe măsură ce rezistența la efort crește și, cel mai important, care trebuie executate corect, pentru a nu afecta coloana vertebrală. 

Pentru a lucra eficient mușchii abdominali, fără a leza coloana vertebrală, este important ca aceștia să își îndeplinească, prin exercițiu, funcția lor principală – cea de a menține stabilitatea corpului prin susținerea părții superioare a acestuia. Exercițiile de rezistență, cu sau fără greutăți, sunt foarte utile în acest scop. Pentru rezultate remarcabile, este importantă efectuarea unui antrenament de 3-4 ori pe săptămână.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Mai jos, aveți câteva exemple de exerciții pentru abdomen și talie pe care le puteți face din confortul casei. 

Planșa frontală este un exercițiu care nu necesită greutăți și poate fi realizat în orice spațiu. Planșa frontală activează mușchii abdominali, mușchii spatelui, inclusiv cei care susțin coloana, coapsele, mușchii fesieri și brațele. Este un exercițiu deosebit de util pentru vitalitatea corpului, ajută la corectarea posturii și îmbunătățește echilibrul. Dacă aveți un grad de rezistență la efort mai scăzut, puteți efectua, la început, planșa cu mâinile întinse, picioarele pe vârfuri și spatele drept. Pe măsură ce dobândiți rezistență la efort, puteți încerca să vă așezați în planșă pe antebrațe și să mențineți poziția pentru câteva minute. 


Planșa cu ridicare este o variație puțin mai dificilă și mai dinamică a planșei clasice. Acest exercițiu implică întinderea ambelor brațe, pe rând, din poziția de planșă pe antebrațe. Așadar, din planșa frontală pe antebrațe, se întinde brațul stâng, apoi cel drept, după care se coboară, pe antebraț, brațul stâng, urmat de cel drept, după care se reia exercițiul de la capăt. Un lucru important de luat în considerare când se efectuează acest exercițiu este poziția corectă a spatelui. Spatele trebuie să rămână în permanență drept, pentru a nu afecta coloana vertebrală. 

Planșa laterală implică susținerea pe un singur antebraț, picioarele unul peste celălalt, iar mâna liberă, ridicată, pentru un echilibru mai bun. Ideal este să stați câteva minute pe un antebraț, urmate de același număr de minute pe celălalt. 


Rolling abs (abdomene cu roată) acesta este un exercițiu avansat de forță și rezistență și veți avea nevoie de o roată pentru abdomene (disponibilă în orice magazin cu articole sportive). Exercițiul se efectuează din genunchi, mâinile sunt pe roată, la distanță de genunchi, iar mișcarea este de împingere și tragere a roții dinspre și, înapoi, spre genunchi. La fel ca planșa frontală, acest exercițiu vă oferă un antrenament muscular complet. Deși este mai dificil, odată ce rezistența la efort crește, veți putea să îl realizați mult mai ușor și, în timp, veți putea lucra și variații mai dificile ale acestui exercițiu.

 

 

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

 

Sursă foto: Shutterstock
Bibliografie: 

https://www.bodybuilding.com/content/the-best-ab-workout-for-a-six-pack.html
https://www.gq.com/story/best-abs-workouts-gq-ultimate-guide

 

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0