Sexul in apa marii si in piscina: la ce riscuri te expui

Sexul în apa mării este o imagine desprinsă mai degrabă din filme, însă realitatea poate să nu fie la fel de plăcută. Actul sexual care are loc în apă poate, de fapt, să provoace mai multe complicații decât ai fi crezut, iar terapeuții sexuali ne atrag atenția asupra neplăcerilor pe care le aduce sexul în apa sărată a mării sau în cea din piscină.

Când te gândești la vară și la relaxare, îți poți imagina că faci sex pe o plajă, în mare sau în piscină. Deși poate părea modul perfect de a te răcori după momentele pasionale, e bine de știut că ar trebui să te mai gândești inainde de a lua această decizie. 

RECOMANDĂRILE EXPERȚILOR DOC

Ce să iei în calcul dacă te interesează sexul în apa mării sau în piscină?

Există o serie de probleme de care să ții cont, pentru a-ți menține sănătatea atunci când sexul în apă este pe lista ta de dorințe.

Sexul în apă îndepărtează lubrifierea naturală a vaginului

În mod ironic, atunci când faci sex în apa mării sau în piscină, se întâmplă ca apa să îndepărteze, de fapt, orice urmă de lubrifiere naturală pe care zona vaginală o creează. Acest lucru poate provoca o fricțiune diferită și apare senzația de uscăciune, care face ca această experiență sexuală să nu fie prea confortabilă. În schimb, dacă sexul în apa mării ori în piscină este ceea ce dorești, încearcă să folosești înainte un lubrifiant pe bază de silicon; siliconul contribuie la textura alunecoasă a lichidului și poate fi folosit în siguranță cu prezervativele din latex. În plus, nu este solubil în apă.

Apa nu este bună nici pentru prezervative

Deși majoritatea producătorilor de prezervative vor spune că produsele lor pot fi folosite în apă sau împreună cu un lubrifiant pe bază de apă, asta nu înseamnă că experiența sexuală este sigură în măsura mare în care este de obicei atunci când se folosește prezervativul. Cercetări recente sugerează că clorul și alte produse de curățare care se găsesc în apa din piscine pot, de fapt, să deterioreze sau să rupă prezervativul în timpul sexului, afectându-i astfel durabilitatea.

Mai mult, prezervativele nu sunt prea ușor de manevrat sub apă; sunt greu de pus și pot să alunece cu ușurință. În plus, pentru că riscul ca prezervativul să se rupă este mai mare, pot fi transmise unele boli cu transmitere sexuală dacă acestea există și nu s-a discutat despre ele.

Ca femeie, te poți alege cu o infecție fungică sau bacteriană

Sexul în apă poate veni și cu infecții în zona geenitală. Vara, probabil că obișnuiești să mergi la ștrand ori la unele piscine care sunt publice. Specialiștii spun că piscinele de tip jacuzzi, cu apă caldă, sau cele publice pot avea tot felul de bacterii, așa că nu este de dorit să îți expui zona genitală la acest risc.

Apa mării, piscina la care mergi, un lac și un râu - toate acestea sunt variante tentante pentru o partidă de sex și toate sunt pline de bacterii de tot felul. Deși poți tolera aceste bacterii pe piele, asta nu înseamnă că ai vrea ca toate aceste bacterii să intre în contact cu zonele intime. Într-o piscină sau în jacuzzi, de exemplu, dacă apa nu este curățată în mod corespunzător cu clor, poți face o infecție urinară, o infecție produsă de ciuperci (precum candidoza vaginală) sau chiar mai rău.

Actul sexual poate fi dureros 

Cum spuneam mai sus, nu trebuie să crezi că apa mării îți oferă o lubrifiere mai bună - din contră! Apa mării va reduce semnificativ sau va elimina lubrifierea naturală a vaginului. Atât femeia, cât și bărbatul vor întâmpina dificultăți din cauza uscăciuniii, iritației și frecării, iar experiența poate fi dureroasă, tocmai pentru că nu există lubrifiere. Când vorbim de sexul în apa de piscină, clorul din apă poate irita vulva sau vaginul după, iar experiența sexuală nu se va compara cu cea din fanteziile noastre.

Sexul în apa mării are vreunele avantaje sau beneficii?

Sexul în apa mării poate fi considerat o experiență exotică și romantică pentru unele persoane. Pentru unii oameni, simțurile pot fi amplificate în apă, datorită senzației de plutire și a altor senzații asociate cu mediul acvatic. De asemenea, sexul în apă poate fi considerat o experiență nouă și excitantă pentru cupluri care doresc să își încerce limitele și să aducă varietate în viața lor sexuală.

Însă, așa cum am discutat, apa sărată poate irita pielea și mucoasele delicate ale zonei genitale, ceea ce poate duce la disconfort atât în timpul sexului, cât și ulterior. Mai mult, apa de mare sau de psicină poate conține bacterii și alte microorganisme care pot crește riscul de infecții, în special dacă există răni deschise sau iritații ale pielii.

Ce face ca actul sexual să fie mai plăcut, în general?

Există o varietate de factori care pot contribui la plăcerea și satisfacția în timpul actului sexual. Fiecare persoană are preferințe individuale, iar ceea ce face ca actul sexual să fie mai plăcut poate varia în funcție de experiențele și nevoile individuale. Cu toate acestea, există câțiva factori comuni care pot influența plăcerea în timpul actului sexual:

Comunicarea

Comunicarea deschisă și sinceră cu partenerul este esențială. Discutarea dorințelor, nevoilor, limitelor și preferințelor poate îmbunătăți experiența sexuală și poate ajuta la crearea unei conexiuni mai puternice între parteneri. Acest lucru nu înseamnă că e nevoie să vă așezați și discutați elaborat ore în șir, dar e important ca înainte de un prim act sexual partenerii să știe măcar în linii mari ce preferă fiecare și ce nu și dacă există anumite aspecte care, chiar dacă n-au fost luate în calcul anterior, ar putea fi totuși încercate. O importanță deosebită o au atenția și observarea directă în timpul actului, pentru că fiecare partener reacționează la stimuli și atunci se vede dacă ceva îi place sau nu prea.

Pregătirea mentală

O mentalitate relaxată și prezentă poate îmbunătăți plăcerea în timpul actului sexual. Reducerea stresului și a anxietății poate facilita atingerea excitației și a orgasmului. Multe persoane au mici probleme cu aspectul fizic și se simt stresate de faptul că partenerul va fi nemulțumit de asemenea, însă, dacă doi oameni ajung la un act sexual liber consimțit, e clar că fiecare este atras de celălalt și nu va da înapoi pentru că a văzut un pic de burtă sau de celulită. În fond, și prin haine se poate ghici forma sau aspectul corpului, deci nu e ca și cum cineva ar avea vreo mare surpriză în intimitate.

Preludiul

Preludiul poate crește anticiparea și excitația sexuală. Mângâierile, săruturile, atingerile și jocurile sexuale pot pregăti corpul și mintea pentru un act sexual mai plăcut și satisfăcător. Cât trebuie să dureze preludiul nu e ceva bătut în cuie: chiar în cadrul aceluiași cuplu lucrurile pot să difere, uneori să nu fie nevoie decât de foarte puțin timp până când cei doi sunt pregătiți de actul sexual, alteori poate fi nevoie de ceva mai mult. Important e să fiți pe aceeași lungime de undă și să vă respectați partenerul dacă acesta are nevoie de un pic mai mult timp.

Explorarea și experimentarea

Fiind deschiși la explorarea și experimentarea diferitelor tehnici, poziții și activități sexuale poate aduce varietate și noutate în viața sexuală și poate intensifica plăcerea. Sigur că, pentru oamenii care au mai mulți parteneri de-a lungul timpului, vor exista unele persoane cu care nu s-au simțit confortabil să facă anumite lucruri sau poate nu au avut ocazia, în timp ce cu alții chimia, comunicarea și sentimentele sunt mai intense și atunci și deschiderea sexuală este mai mare.

Atenția la senzații

Fiind prezenți în momentul respectiv, pentru că acordând atenție senzațiilor fizice și emoționale atât ale partenerului, cât și celor proprii, se poate amplifica plăcerea în timpul actului sexual. Concentrarea asupra senzațiilor și răspunsurilor proprii și ale partenerului poate ajuta la îmbunătățirea conexiunii în cuplu și a intimității.

Starea de sănătate

Îngrijirea adecvată a sănătății fizice și psihice poate avea un impact pozitiv asupra plăcerii în timpul actului sexual. Menținerea unei stări bune de sănătate generală poate crește nivelul de energie, libido-ul și plăcerea sexuală. O alimentație sănătoasă și echilibrată poate contribui la menținerea sănătății sexuale și a funcției sexuale. Legumele și fructele sunt bogate în antioxidanți, vitamine și minerale care susțin sănătatea cardiovasculară și circulația sangvină, aspecte importante pentru funcția sexuală. Proteinele din carne slabă, ouă și leguminoase sunt, de asemenea, importante pentru producția de hormoni sexuali.

Consumul excesiv de alcool și fumatul pot avea un impact negativ asupra funcției sexuale și a sănătății generale, deci limitarea sau evitarea acestor substanțe poate îmbunătăți performanța și plăcerea sexuală. Stresul cronic poate afecta libidoul și performanța sexuală, deci gestionarea problemei prin tehnici precum respirația profundă, yoga sau alte activități relaxante poate ajuta la îmbunătățirea vieții sexuale.

Nu uitați că un diagnostic corect poate fi pus doar de către un medic specialist, în urma unui consult și a investigațiilor adecvate. Puteți face chiar acum o programare, prin platforma DOC-Time, aici. Iar dacă nu sunteți siguri la ce specialist ar fi indicat să mergeți, vă recomandăm să începeți cu un consult de medicină internă, pentru care puteți face, de asemenea, programări prin DOC-Time.

Sursă foto: Shutterstock
Bibliografie:
Columbia University - Safer sex in hot water
https://goaskalice.columbia.edu/answered-questions/safer-sex-hot-water/
Cleveland Clinic - Bacterial Vaginosis 
https://my.clevelandclinic.org/health/diseases/3963-bacterial-vaginosis


Te-ar mai putea interesa și...


DE SEZON
Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0