Ne vopsim sau nu cand suntem insarcinate?

Parul si sarcina: cea mai mare parte a clientelor insarcinate ajung, mai tarziu sau mai devreme, sa se tunda destul de scurt din cauza caderii masive a parului. E o observatie confirmata atat stiintific dar si empiric.

ne-vopsim-sau-nu-cand-suntem-insarcinate

Se stie ca in timpul sarcinii podoaba capilara e afectata, asadar, astazi, vorbim despre cum avem grija (estetic si non-invaziv) de parul nostru in cele noua luni de sarcina.

De ce ne cade parul in timpul sarcinii

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

In primul rand, foliculii nu sunt produsi continuu. Acestia trec printr-un stadiu de crestere care poate dura mai mult de doi ani, urmat de o stagnare de aproximativ cateva luni. In orice moment, 80-90% dintre foliculii de pe scalp produc fire de par. Faza activa, de crestere, se cheama faza anagena. Faza pasiva, telogena. Caderea parului in perioada imediat urmatoare sarcinii e normala si se numeste telogen effluvium.

Are loc pana la cinci luni, in perioada post-natala si afecteaza intre 40-50% dintre femei. Vestea buna e ca e temporara. In timpul sarcinii, datorita secretiei ridicate de hormoni, parul nu cade insa, imediat dupa nastere, nivelul hormonilor se regleaza si, de aici, caderea parului.

 

 

Ce e de facut? In primul rand, in acest caz, nu stilistul este cel care detine controlul. Prima oprire pe care e bine sa o faceti este la medicul dermatolog.

Pe de cealalta parte, cele mai potrivite sfaturi pe care stilistul vi le poate da sunt:

  • evitati coada de cal sau orice styling care presupune strangerea si presiunea asupra radacinii
  • adaugati fructe si legume in dieta zilnica. Acestea contin flavonoide si antioxidanti care vor proteja foliculii si vor sustine cresterea parului.
  • folositi sampoane si balsamuri care contin biotina si siliciu
  • parul devine si mai fragil cand este ud, asa ca evitati sa folositi perii cu dintii fini
  • nu folositi uscatorul setat pe aer cald
  • suplimentati-va dieta cu B complex, biotina, vitamina C, vitamina E, zinc

 

Avem voie sa ne vopsim?

In ceea ce priveste vopsitul parului in timpul sarcinii, studiile si cercetarile arata ca foarte putine substante sunt absorbite de organism. Totusi, oricat de aproape de natural ar fi vopselurile, o precautie in timpul sarcinii se cere. Iata de ce ar fi bine sa tii cont atunci cand vrei sa te vopsesti:

  • asteapta pana in al doilea trimestru de sarcina, dupa ce perioada critica a trecut
  • in loc de vopsitul complet alege variantele light precum suvitele (vopseaua sa intre foarte putin in contact cu scalpul).
  • daca te vopsesti singura acasa, poarta neaparat manusi si lucreaza intr-un spatiu foarte bine aerisit.
  • nu tine vopseaua mai mult decat e recomandat pe flacon si ai grija ca ulterior sa clatesti foarte bine
TE-AR MAI PUTEA INTERESA

 

Altfel, doamnelor, va doresc sarcina usoara! 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0