Copiii si sporturile de iarna - cum te asiguri ca cel mic este in siguranta

Sporturile de iarna reprezinta un prilej de bucurie pentru oricine, indiferent de varsta, insa copiii par sa fie cei care se bucura la intensitate maxima de acestea. Ce poti face, in calitate de parinte, pentru a te asigura ca cel mic este in siguranta pe partie sau la patinoar? Iti spunem noi!

Indiferent de activitatea desfasurata de copil, riscul de accidentare este permanent. Totusi, parintii pot lua anumite masuri pentru a reduce riscurile ori pentru a aduce daunele provocate de accidentare la minimum.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Imbraca-ti copilul corespunzator – este foarte important ca cel mic sa fie imbracat adecvat pentru temperaturile din termometre, precum si pentru activitatea desfasurata. Asadar, atunci cand acesta iese afara, la joaca in zapada sau la sanius, e important sa fie imbracat in mai multe straturi de haine, iar ultimul strat sa fie waterproof. In acest fel, te asiguri ca cel mic nu se va uda pana la piele, in ciuda faptului ca sta in zapada. Apoi, incaltarile alese trebuie sa fie si ele rezistente la apa, dar si calduroase si cu talpi antiderapante. In acest fel, se reduce riscul de degeraturi, dar si cel de alunecare.

Caciula, manusile si fularul nu numai ca protejeaza copilul de frigul de afara, insa totodata il pot proteja si in caz de accidentare.

Pune-i la dispozitie echipamentul necesar – daca cel mic vrea la sanius, cumpara-i o sanie, iar daca vrea la schi, cumpara-i sau inchiriaza-i un echipament potrivit. Daca, in loc de sanie, cel mic va folosi tot felul de improvizatii precum colacul ori sacii de gunoi, riscul de accidentare este mult mai mare. Totodata, daca schiurile nu ii sunt potrivite, copilul risca sa cada si sa se accidenteze.

Du-l la patinoar cand e mai putin aglomerat – copiii care nu au patinat niciodata ar trebui sa mearga la patinoar in zilele si intervalele orare mai libere, astfel incat sa nu fie bulversati de aglomeratia din jur. Cat timp este incepator, mergi cu copilul la patinoar in cursul saptamanii, ideal ar fi chiar dimineata sau la pranz – dupa amiaza si seara se inghesuie toata lumea si sunt sanse reduse sa prinzi patinoarul mai liber.

Nu il lasa sa patineze/ schieze/ sa se dea cu sania cu bomboana sau guma in gura – atunci cand mananca o bomboana sau mesteca o guma si cade, sunt sanse mari ca cel mic sa se inece. Fereste-l de pericole, explicandu-i de ce trebuie sa renunte la bomboana/ guma cat timp se joaca in zapada.

Nu il lasa mai multe ore la rand in frig – copiii sunt entuziasmati cand se joaca afara, in zapada, si nu isi dau seama ca le este frig. Asigura-te ca, cel putin o data pe ora, copilul intra in casa pentru a se incalzi. In timpul pe care il petrece in casa, ofera-i un ceai care il va incalzi, insa totodata il va si hidrata. 

Apeleaza la medic atunci cand e cazul – daca cel mic se accidenteaza si suspectezi o luxatie sau o fractura, e obligatoriu sa il duci de urgenta la medic, in ciuda protestelor sale. Medicul este cel in masura sa stabileasca daca este sau nu cazul sa se administreze tratament.

Sporturile de iarna pot fi periculoase, insa copiii nu ar trebui privati de bucuria pe care acestea o ofera. Pentru ca tu sa iti faci cat mai putine griji si pentru a te asigura ca totul decurge asa cum trebuie, respecta recomandarile de mai sus si insoteste-l pe cel mic la joaca. In acest fel vei fi mai linistit, dar totodata te vei distra si tu putin.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

 

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0