Te dor articulatiile? Nu da vina doar pe vreme!

Desi este cunoscut faptul ca vremea poate influenta durerile articulare si osoase, in special la persoanele meteosensibile, cercetatorii spun ca nu este un motiv suficient de bun sa spui ca te dor genunchii din cauza vremii care se schimba.

Multe persoane pun durerile articulare pe seama umiditatii, temperaturii mai scazute, presiunii atmosferice. Insa o echipa de cercetare de la George Institute pentru Sanatate Globala din Newtown, Australia, sustine ca nu exista dovezi stiintifice pentru a sustine aceasta teorie.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

"Credinta populara ca durerile de spate sau de genunchi si schimbarile vremii sunt legate exista inca din timpul Imperiului Roman. Insa cercetarea noastra evidentiaza ca oamenii descriu evenimentele in functie de parerile pe care le aveau anterior" spune Chris Maher, director al diviziei de cercetare scheleto-musculara a institutului.

Ce spune studiul?

Studiul a inclus aproape 1350 de australieni cu dureri ale zonei lombare sau osteoartrita la genunchi. Durerile participantilor au fost inregistrate si comparate cu modificarile vremii. Spre surprinderea tuturor, Nu au existat asocieri clare intre durerea intensa si modificarile de temperatura, umiditate, presiune atmosferica, directie a vantului sau precipitatii.

"Oamenii sunt foarte susceptibili si este usor de inteles de ce observam durerea intensa doar in zilele cand este frig si ploua, dar le trecem cu vederea in zilele insorite si calde" a explicat Maher intr-un comunicat de presa.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Autorii studiului au mai spus si ca durerea de spate afecteaza aproape o treime din populatia lumii (1 din 3 persoane) intr-un moment al vietii lor sau pe perioade mai lungi. In plus, aproape 10% dintre barbatii si 18% dintre femeile peste 60 de ani au osteoartrita.

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de sau înregistrare.
Comentarii 0