Reteta sanatoasa: Gogosi cu banane si cocos, glazurate in ciocolata

Simti nevoia de ceva dulce, insa nu vrei sa consumi grasimi nesanatoase si zahar in exces pentru ca stii cat de nesanatoase sunt acestea? Ei bine, te poti bucura de un preparat gustos, insa totodata extrem de sanatos, pe care il poti pregati chiar tu!

 

Este vorba despre gogosile cu banane si cocos, glazurate in ciocolata. Aceste gogosi sunt preparate din ingrediente naturale, sanatoase, care nu iti pun in pericol nici sanatatea, dar nici silueta.

Continutul de potasiu, fibre si magneziu al acestor gogosi, precum si aportul de electroliti, fac din acest desert unul extrem de benefic pentru organism.

Fiind facute din faina de migdale, gogosile cu banane si cocos pot fi consumate chiar si de catre persoanele care au intoleranta la gluten. Uleiul de cocos folosit face din desertul acesta unul recomandat chiar si pentru persoanele care sufera de afectiuni cardiace intrucat se stie ca uleiul de cocos este bogat in continutul de grasimi saturate.

Pentru a prepara acest desert in numai 30 de minute ai nevoie de ingrediente si de forme pentru facut gogosi. Te poti descurca si fara formele de facut gogosi, insa dureaza mai mult si faci mai multa mizerie. Intrucat prajitul gogosilor le-ar trasforma pe acestea instantaneu intr-un desert nesanatos, dar si hipercaloric, gogosile vor fi preparate la cuptor.

Pentru a prepara gogosile cu banane si cocos, glazurate in ciocolata ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 2 banane foarte coapte, pasate
  • 2 oua
  • 1/8 cana de ulei de cocos + 2 linguri de ulei de cocos pentru glazura
  • 2 linguri de sirop de artar
  • 1 lingurita de esenta de vanilie
  • 1 cana de faina de migdale
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • ½ cana de ciocolata neagra

 

 

De asemenea, vei avea nevoie de urmatoarele ustensile:

  • 2 boluri
  • un mixer
  • forme pentru gogosi
  • o punga de plastic

Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Intre timp, amesteca banana pasata cu ouale, cu 1/8 cana de ulei de cocos, cu siropul de artar si esenta de vanilie, folosind mixerul.

Intr-un alt bol, amesteca faina de migdale si bicarbonatul de sodiu. Treptat, incorporeaza amestecul de faina in compozitia preparata anterior. Pune apoi compozitia obtinuta intr-o punga de pastic si taie-i un colt.

Pune aluatul in formele pentru gogosi, folosind punga taiata pentru a doza corespunzator. Introdu apoi gogosile la cuptor. Intre timp, topeste intr-o cratita ciocolata neagra si cele 2 linguri de ulei de cocos, pentru a obtine glazura de ciocolata.

Dupa ce ai copt gogosile in jur de 15 minute, lasa-le la racit putin iar apoi acopera-le cu glazura de ciocolata.

Desertul poate fi servit imediat, dar si dupa solidificarea glazurii.

*daca nu ai forme pentru facut gogosi, acopera tava din cuptor cu hartie de copt si dozeaza cu atentie aluatul cu ajutorul pungii in care l-ai pus. Gogosile nu vor avea forme perfecte, insa vor iesi la fel de bune, chiar daca nu ai forme speciale.  

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

 

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0