Biscuiţi cu musli: beneficii și rețetă

Consumul de musli are o mulțime de beneficii pentru sănătate, așa că ar fi păcat să nu introduci acest mix sănătos de cereale în dieta ta.

Poți consuma musli cu apă, cu iaurt, în salate și în deserturi. De asemenea, daca ai nevoie de o gustare sănătoasă, care să îți potolească foamea fără să îți saboteze silueta, ai putea să prepari biscuiți cu musli, pe care să îi ții mereu în geantă, pentru situațiile urgente. Cei mici se vor bucura și ei de biscuiții cu musli, mai ales dacă le dai voie să îi mănânce cu puțin gem de fructe.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Înainte de a-ți oferi rețeta de biscuiți cu musli, ar fi bine să afli care sunt, concret, beneficiile consumului acestui mix de cereale, nuci și fructe deshidratate.

Este bogat în fibre dietetice – asta înseamnă că musli este sățios, deci poate fi folosit cu succes în curele de slabire (în cantități moderate), menținând senzația de foame la distanță. Mai mult decât atat, dibrele dietetice din musli regleaza tranzitul intestinal, combatand constipația. O cană de musli contine 6,2 g de fibre dietetice, iar doza minimă recomandată zilnic pentru un adult este de 25 g.

Este benefic pentru sănătatea inimii – întrucât musli conține ingrediente precum ovăz, nuci și semințe sănătoase, acesta conține totodată și cantități mari de antioxidanti și acizi grasi Omega-3, despre care se stie ca sunt benefici pentru sanatatea inimii. Totodata, musli contine si fibre denumite beta-glucani, care reduc nivelul de colesterol si imbunatatesc astfel sănătatea cardiovasculară.

Oferă o doză zdravană de energie – daca ți-e poftă de o cafea la amiază, o poți înlocui cu succes cu musli, despre care nutritioniștii susțin că vine la pachet cu o doză zdravană de energie.

Biscuiţii cu musli, crocanţi la exterior şi uşor moi în interior, reprezintă o delicioasă și rapidă sursă de energie. Vor avea un succes garantat la cei mici.

Ingrediente:

-400 g  musli

-3 banane

-1 mână de merişoare

-un praf de scorţişoară (opţional)

-1/2 coaja de lămâie sau lime

Mod de preparare:

Bananele se decojesc şi se zdrobesc bine cu o furculiţa, după care se incorporează restul ingredientelor. Puneţi hârtie de copt într-o tavă de cuptor, iar din aluat formaţi biluţe mici în mână şi presaţi-le, dându-le astfel o formă rotundă.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Acestea se lasă la cuptor până se rumenesc şi se servesc tocmai după ce s-au răcit.

Este o reţetă simplă şi distractivă pe care o pot realiza chiar și cei mici, mai puțin etapa în care se coc biscuiții, care va reveni părinților, desigur.

Poftă bună!

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0