CONTROLOC 20 mg - PROSPECT

Prospectul pentru CONTROLOC 20 mg - de la indicatii si contraindicatii, la compozitie, interactiuni, mod de administare, precautii si reactii adverse posibile
Denumire comercială: CONTROLOC 20 mg
Substanța activă: PANTOPRAZOLUM
Concentrația: 20mg
Cod atc: A02BC02
Acțiune terapeutică: MED. PT. TRAT. ULCERULUI GASTRO-DUODENAL SI BOLII-REFLUX G.E INHIBITORI AI POMPEI DE PROTONI
Prescripție: P6L
Prospect: http://www.anm.ro/_/_PRO/PRO_4630_11.05.12.pdf
Ambalaj: Cutie cu 1 flac. din PEID cu capac din PEJD x 84 compr. gastrorez.
Cod cim: W61932012
Firma producătoare: TAKEDA GMBH - GERMANIA
Conținut prospect:

AUTORIZATIE DE PUNERE PE PIATA NR. 4630/2012/01-83                                    Anexa 1 Prospect 

Prospect: Informatii pentru utilizator 
 
Controloc 20 mg comprimate gastro-rezistente pantoprazol 
 
Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra. 
- Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi. 
- Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra, farmacistului sau asistentei medicale. 
- Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi semne de boala cu ale dumneavoastra. 
- Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra, farmacistului sau asistentei medicale. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect. Vezi punctul 4. 
 
Ce gasiti in acest prospect: 

1. Ce este Controloc si pentru ce se utilizeaza 
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa luati Controloc 
3. Cum sa luati Controloc 
4. Reactii adverse posibile 
5. Cum se pastreaza Controloc 
6. Continutul ambalajului si alte informatii 
 
1. Ce este Controloc si pentru ce se utilizeaza 
 
Controloc contine substanta activa pantoprazol (sub forma de sesquihidrat de sodiu).Controloc este un „inhibitor selectiv de pompa de protoni”, un medicament care reduce cantitatea de acid produsa de stomac. Acesta este utilizat pentru tratarea afectiunilor stomacului si intestinului asociate cu aciditatea. 

Controloc este utilizat pentru a trata adultii si adolescentii cu varsta de minim 12 ani pentru: 
• Simptome (de exemplu, pirozis, regurgitarea acidului, dureri la deglutitie) asociate bolii de reflux gastroesofagian cauzate de refluxul acidului din stomac. 
• Controlul pe termen lung al esofagitei de reflux (inflamarea esofagului, insotita de regurgitarea acidului stomacal) si pentru prevenirea recidivarii acesteia. 
 
Controloc este utilizat pentru a trata adultii pentru 
• Prevenirea ulcerului duodenal si stomacal cauzat de medicamente antiinflamatoare nonsteroidiene (medicamente AINS, de exemplu, ibuprofen) la pacientii predispusi la acest risc, care necesita tratament continuu cu medicamente AINS. 

stop dislipidemie

2. Ce trebuie sa stiti inainte sa luati Controloc 
Nu luati Controloc 
- Daca sunteti alergic la pantoprazol sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6). 
- Daca sunteti alergic la medicamente ce contin alti inhibitori de pompa de protoni. 
 
Atentionari si precautii 
Adresati-va medicului dumneavoastra, farmacistului sau asistentei medicale inainte de a lua Controloc 
- Daca aveti afectiuni hepatice severe. Va rugam sa informati medicul daca ati avut vreodata probleme hepatice in trecut. Acesta va va verifica nivelul enzimelor hepatice mai frecvent, in special daca luati Controloc in cadrul unui tratament de lunga durata. In cazul cresterii nivelului de enzime hepatice, tratamentul trebuie intrerupt. 
- Daca trebuie sa urmati un tratament continuu cu medicamente de tip AINS si luati Controloc deoarece prezentati un risc ridicat de a dezvolta complicatii la nivelul stomacului si intestinului. Orice risc ridicat trebuie evaluat in conformitate cu factorii dumneavoastra personali de risc, precum varsta 
(peste 65 de ani), antecedente de ulcer stomacal sau duodenal sau de sangerari la nivelul stomacului si intestinului. 
- Daca aveti rezerve reduse de vitamina B12 in corp sau prezentati factori de risc din cauza nivelului redus de vitamina B12 si primiti tratament de lunga durata cu pantoprazol. Ca in cazul tuturor agentilor de reducere a aciditatii, pantoprazolul poate duce la o absorbtie redusa de vitamina B12. 
- Daca luati in acelasi timp cu pantoprazol un medicament care contine atazanavir (pentru tratarea infectiei cu HIV), cereti sfatul medicului. 
- Persoanele care utilizeaza doze zilnice multiple de medicamente din categoria inhibitori de pompa de protoni, in special pe o perioada mai lunga (un an sau mai mult), ), pot avea un risc crescut de fractura la nivelul soldului, la nivelul incheieturii mainii sau de coloana vertebrala. Adresati-va medicului dumneavoastra pentru riscul de fracturi osoase daca luati Controloc. 
- Daca aveti nivele scazute de magneziu in sange. Aceasta problema poate fi serioasa. Nivel scazut de magneziu poate aparea la persoane care iau medicamente din categoria inhibitori de pompa de protoni pentru o perioada de cel putin 3 luni. Daca apar nivele scazute de magneziu in sange, aceasta se poate 
intampla de obicei dupa un an de tratament. Puteti avea sau nu simptome de magneziu scazut. 
 
Informati-va imediat medicul, inainte de a lua acest medicament, daca observati unul dintre urmatoarele simptome, care poate fi un semn al unei alte boli mult mai serioase: 
- o pierdere involuntara de greutate (care nu are legatura cu o dieta sau un program de exercitii fizice) 
- varsaturi, mai ales repetate 
- varsaturi cu sange; acestea pot sa apara ca elemente negre in voma 
- prezenta sangelui in scaun; care poate fi negru sau murdar in aparenta 
- dificultati de deglutitie sau durere la inghitire 
- aspect general de paliditate si senzatie de slabiciune (anemie) 
- durere in piept 
- durere de stomac 
- diaree severa sau/si persistenta, deoarece acest medicament a fost asociat cu o usoara agravare a diareii infectioase. 
 
Medicul dumneavoastra poate decide ca aveti nevoie de cateva teste pentru a exclude boli maligne deoarece pantoprazolul amelioreaza, de asemenea, simptomele cancerului si poate determina o diagnosticare intarziata a acestuia. Daca simptomele persista in ciuda tratamentului, vor fi luate in considerare si alte investigatii. 
 
Daca utilizati Controloc in cadrul unui tratament pe termen lung (de peste 1 an) medicul dumneavoastra probabil va dori sa va supravegheze in mod regulat. Trebuie sa semnalati orice simptome si circumstante noi si exceptionale si la fiecare programare la medic. 
 
Copii si adolescenti 
Controloc nu este recomandat pentru utilizare la copii deoarece nu s-a demonstrat eficienta la copii sub varsta de 12 ani. 
 
Controloc impreuna cu alte medicamente 
Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati, ati luat recent sau s-ar putea sa luati orice alte medicamente, inclusiv medicamente obtinute fara prescriptie medicala. 
- Medicamente ca si ketoconazol, itraconazol si posaconazol (utilizat pentru tratamentul infectiilor fungice) sau erlotinib (utilizat pentru anumite tipuri de cancer) deoarece Controloc poate impiedica actiunea acestora sau a altor medicamente. 
- Warfarina si phenprocoumon, care afecteaza ingrosarea sau subtierea sangelui. Este posibil sa necesitati si alte analize.  
- Atazanavir (utilizat in tratarea infectiei cu HIV) si alte medicamente utilizate in tratarea infectiei cu HIV. 
- Metotrexat (utilizat pentru a trata artrita reumatoida, psoriazis sau cancerul) – daca luati metotrexat, medicul dumneavoastra poate sa va intrerupa temporar tratamentul cu Controloc, deoarece pantoprazolul poate sa creasca nivelele de metotrexat din sange. 
 
Sarcina si alaptarea 
Nu exista date relevante cu privire la utilizarea pantoprazolului la femeile gravide. Nu se cunoaste daca pantoprazolul este excretat in laptele matern uman. 
Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament. Trebuie sa utilizati acest medicament numai daca medicul dumneavoastra considera ca beneficiul pe care acesta vi-l poate aduce dumneavoastra este mai mare decat riscul potential pentru fatul sau pentru copilul dumneavoastra. 

 

Conducerea vehiculelor sau folosirea utilajelor 
Daca prezentati reactii adverse precum ameteala sau tulburari de vedere, trebuie sa intrerupeti activitatile precum conducerea de vehicule sau folosirea utilajelor. 
 
 
3. Cum sa luati Controloc 
 
Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur/a. 
 
Doza recomandata este: 
Adulti si adolescenti cu varsta de peste 12 ani: 
Tratarea simptomelor (de exemplu, pirozis, regurgitarea acidului stomacal, durere la deglutitie) asociate bolii de reflux gastroesofagian 
Doza recomandata este de un comprimat pe zi. In general, aceasta doza asigura eliminarea simptomelor intr-un interval de 2 - 4 saptamani, sau dupa cel mult inca 4 saptamani. Medicul dumneavoastra va va indica perioada de utilizare a medicamentului. Dupa incheierea tratamentului, simptomele recurente pot fi 
controlate prin administrarea unui comprimat pe zi, la nevoie. 
 
Pentru controlul pe termen lung si prevenirea recidivarii esofagitei de reflux 
Doza recomandata este de un comprimat pe zi. In cazul in care afectiunea revine, medicul va poate dubla doza, situatie in care puteti utiliza cate un comprimat de Controloc 40 mg, pe zi. Dupa vindecare, puteti reduce din nou doza la un comprimat de 20 mg pe zi. 
 
Adulti: 
Pentru prevenirea ulcerului duodenal la pacienti care necesita tratament continuu cu medicamente de tip AINS 
Doza uzuala este de un comprimat pe zi. 
 
Pacienti cu probleme la ficat 
- Daca suferiti de afectiuni hepatice severe, nu trebuie sa luati mai mult de un comprimat de 20 mg pe zi. 
 
Utilizarea la copii si adolescenti 
Aceste comprimate nu sunt recomandate pentru utilizarea la copii cu varste sub 12 ani. 
 
Mod de administrare 
Luati comprimatele cu o ora inainte de masa fara a mesteca sau rupe comprimatele si inghititi-le intregi cu putina apa. 
 
Daca luati mai mult Controloc decat trebuie 
Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Nu se cunosc simptome in caz de supradoza. 
 
Daca uitati sa luati Controloc 
Nu luati o doza dubla pentru a compensa pentru doza uitata. Luati urmatoarea doza normala la ora obisnuita. 
 
Daca incetati sa luati Controloc 
Nu incetati sa luati aceste comprimate fara a discuta mai intai cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul. 
 
Daca aveti orice alte intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra, farmacistului sau asistentei medicale. 

4. Reactii adverse posibile 
 
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. 
Daca observati aparitia oricareia dintre reactiile adverse de mai jos, incetati sa luati aceste comprimate si adresati-va imediat medicului dumneavoastra, sau contactati sectia de urgente a celui mai apropiat spital: 
- Reactii alergice severe (frecventa rara): umflarea limbii si/sau a gatului, dificultati la inghitire, eruptii pe piele (urticarie), dificultati de respiratie, umflarea alergica a fetei (edem Quincke/ angioedem), ameteli severe cu accelerarea accentuata a ritmului cardiac si transpiratie abundenta; 
- Afectiuni grave ale pielii (frecventa necunoscuta): formarea de pustule pe piele si deteriorarea rapida a starii dumneavoastra generala, eroziune (inclusiv sangerare usoara) la ambii ochi, ulceratii la nivelul nasului, gurii/buzelor sau organelor genitale (sindromul Stevens-Johnson, sindromul Lyell, Eritem multiform) sensibilitate la lumina; 
- Alte afectiuni grave (frecventa necunoscuta): ingalbenirea pielii si a zonei albe a ochilor (celulele hepatice sunt grav afectate, icter) sau febra, urticarie si rinichi mariti, uneori cu dureri la urinare si dureri in zona lombara (inflamarea grava a rinichilor). 

Alte reactii adverse sunt: 
- Mai putin frecvente (pot afecta pana la 1 din 100 persoane) 
Cefalee; ameteala; diaree; greata, varsaturi; balonare si flatulenta (aerocolie); constipatie; gura uscata; dureri si disconfort abdominale; urticarie, exantem, eruptii; mancarimi ale pielii; stare de slabiciune, extenuare sau stare generala proasta; tulburari de somn. 
Utilizarea unui inhibitor de pompa de protoni ca pantoprazol, in special pe o perioada mai mult de un an, poate sa creasca determina cresterea usoara a riscului de fractura la nivelul soldului, la nivelul incheieturii mainii sau de coloana vertebrala. Informati-va medicul daca suferiti de osteoporoza sau 
daca luati corticosteroizi (medicamente care pot creste riscul de osteoporoza). 
- Rare (pot afecta pana la 1 din 1000 persoane) 
Tulburare sau lipsa completa a simtului gustului, tulburari oculare precum vederea neclara; eruptii pe piele; dureri articulare; dureri musculare; schimbari de greutate; temperatura corporala ridicata; febra mare; umflarea extremitatilor (edem periferic); reactii alergice; depresie; marirea sanilor la barbati. 
- Foarte rare (pot afecta pana la 1 din 10000 persoane) 
Dezorientare. 
- Cu frecventa necunoscuta (frecventa care nu poate fi estimata din datele disponibile) 
Halucinatii, confuzie (in special la pacientii cu un istoric privind aceste simptome); nivel redus de sodiu in sange, senzatie de furnicaturi, usturime, senzatie de intepaturi, senzatie de arsura sau amorteala; nivele scazute de potasiu care pot cauza slabiciune musculara, spasme sau ritm cardiac 
anormal; spasme musculare sau crampe; nivele scazute de calciu. 
In cazul in care luati Controloc pentru o perioada de timp mai mare de trei luni, este posibil ca nivelul de magneziu din sange sa scada. Nivelul scazut de magneziu din sange poate cauza oboseala, contractii musculare involuntare, dezorientare, convulsii, ameteala, cresterea ritmului inimii. Daca 
observati aparitia oricareia dintre aceste simptome, adresati-va imediat medicului dumneavoastra. 
Niveluri scazute de magneziu pot deasemenea produce o reducere a nivelurilor de potasiu si calciu din sange. 
Medicul dumneavoastra va decide daca nivelul de magneziu din sange trebuie verificat periodic (vezi pct. 2). 
 
Reactii adverse identificate prin analize ale sangelui: 
- Mai putin frecvente (pot afecta pana la 1 din 100 persoane): crestere a nivelului enzimelor hepatice 
- Rare (pot afecta pana la 1 din 1000 persoane): cresterea nivelului de bilirubina; cresterea nivelului de grasimi in sange, scaderea brusca a celulelor    
albe granulare circulante din sange, asociata cu febra mare. 
- Foarte rare (
pot afecta pana la 1 din 10000 persoane): o reducere a numarului de trombocite in sange, care poate reprezenta cauza mai multor sangerari si invinetiri decat in mod normal; o reducere a numarului de leucocite in sange, ceea ce poate duce la 
infectii mai frecvente, coexistenta anormala a reducerii numarului de celule albe si rosii ale sangelui, ca si a plachetelor. 
 
Raportarea reactiilor adverse 
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare, ale carui detalii sunt publicate pe web-site-ul 
Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportand reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament. 
 
5. Cum se pastreaza Controloc 
 
Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor. 
 
Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare, care este inscrisa pe cutie sau pe recipient dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective. Acest medicament nu necesita conditii speciale de pastrare. 
 
Pentru flacoane: Nu utilizati comprimatele peste 120 de zile de la prima deschidere a flaconului. Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului. 
 
6. Continutul ambalajului si alte informatii 
 
Ce contine Controloc 
- Substanta activa este pantoprazolul. Fiecare comprimat gastro-rezistent contine 20 mg de pantoprazol (sub forma de sesquihidrat de sodiu). 
- Celelalte componente sunt: 
Nucleu: carbonat de sodiu (anhidru), manitol, crospovidona, povidona K 90, stearat de calciu. 
Strat superior: hipromeloza , povidona K 25, dioxid de titan (E 171), oxid galben de fer (E172), propilenglicol, copolimer de etilacrilat si acid metacrilic (1:1), polisorbat 80, lauril sulfat de sodiu, trietil citrat. 
Cerneala de inscriptionare: shellac, oxid de fer rosu, negru si galben (E 172), amoniac concentrat. 
 
Cum arata Controloc si continutului ambalajului 
Comprimat gastro-rezistent , oval, biconvex, de culoare galbena, inscriptionat cu “P20” pe o fata. 
 
Ambalaje: flacoane (flacon din polietilena de inalta densitate cu dop infiletat din polietilena de joasa densitate) si blistere (blistere ALU/ALU) fara ranforsare de carton sau cu ranforsare de carton (ranforsare din carton pentru blister). 
 
Controloc 20 mg este disponibil in urmatoarele marimi de ambalaj: 
Ambalaje cu 7, 10, 14, 15, 24, 28, 30, 48, 49, 56, 60, 84, 90, 98, 98 (2x49), 100, 112, 168 comprimate gastro-rezistente. 
Ambalaje distribuite in spitale cu 50, 56, 84, 90, 112, 140, 140 (10x14 sau 5x28), 150 (10x15), 280 (20x14 sau 10x28), 500, 700 (5x140) comprimate gastro-rezistente. 
 
Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate. 
 
Detinatorul Autorizatiei de punere pe piata 
Takeda GmbH, 
Byk Gulden Strasse 2, D-78467, Konstanz, Germania 
 
Fabricantul 
Takeda GmbH, 
Production Site Oranienburg, Lehnitzstrasse 79-98, 
16515 Oranienburg, Germania 
 
Acest medicament este autorizat in Statele Membre ale Spatiului Economic European sub urmatoarele denumiri comerciale: 
Numele Statului Membru - Denumirea comerciala a medicamentului 
Austria - Pantoloc 20 mg-Filmtabletten, 
Belgia - Pantozol 
Bulgaria, Cipru - Controloc 
Republica Ceha, Estonia, Grecia, Ungaria, Letonia, Lituania, Romania, Slovacia, 
Slovenia - Controloc 20mg 
Danemarca, Suedia - Pantoloc 
Finlanda, Norvegia - Somac 
Franta - Eupantol 20 mg 
Germania, Olanda - Pantozol 20 mg 
Irlanda - Protium 20 mg gastro-resistant tablets 
Italia - Pantorc 
Luxemburg - Pantozol-20 
Polonia - Controloc 20 
Portugalia - Pantoc 
Spania - Pantecta 20 mg comprimidos gastrorresistentes 
 
Acest prospect a fost revizuit in Noiembrie 2014 
Informatii detaliate privind acest medicament sunt disponibile pe site-ul Agentiei Nationale a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro

CONTROLOC 20 mg se mai gaseste sub urmatorul ambalaj:

Cutie cu 1 flac. din PEID cu capac din PEJD x 7 compr. gastrorez.

Cutie cu 1 flac. din PEID cu capac din PEJD x 10 compr. gastrorez.

Cutie cu 1 flac. din PEID cu capac din PEJD x 14 compr. gastrorez.

Cutie cu 1 flac. din PEID cu capac din PEJD x 15 compr. gastrorez.

Cutie cu 1 flac. din PEID cu capac din PEJD x 24 compr. gastrorez.

Cutie cu 1 flac. din PEID cu capac din PEJD x 28 compr. gastrorez.

Cutie cu 1 flac. din PEID cu capac din PEJD x 30 compr. gastrorez.

Cutie cu 1 flac. din PEID cu capac din PEJD x 48 compr. gastrorez.

Cutie cu 1 flac. din PEID cu capac din PEJD x 49 compr. gastrorez.

Cutie cu 1 flac. din PEID cu capac din PEJD x 56 compr. gastrorez.

Cutie cu 1 flac. din PEID cu capac din PEJD x 60 compr. gastrorez.

Cutie cu 1 flac. din PEID cu capac din PEJD x 90 compr. gastrorez.

Cutie cu 1 flac. din PEID cu capac din PEJD x 98 compr. gastrorez.

Cutie cu 1 flac. din PEID cu capac din PEJD x 2x49 compr. gastrorez.

Cutie cu 1 flac. din PEID cu capac din PEJD x 100 compr. gastrorez.

Cutie cu 1 flac. din PEID cu capac din PEJD x 112 compr. gastrorez.

Cutie cu 1 flac. din PEID cu capac din PEJD x 168 compr. gastrorez.

Cutie cu 1 flac. din PEID cu capac din PEJD x 50 compr. gastrorez., ambalaj pt. uz spitalicesc

Cutie cu 1 flac. din PEID cu capac din PEJD x 56 compr. gastrorez., ambalaj pt. uz spitalicesc

Cutie cu 1 flac. din PEID cu capac din PEJD x 84 compr. gastrorez., ambalaj pt. uz spitalicesc

Cutie cu 1 flac. din PEID cu capac din PEJD x 90 compr. gastrorez., ambalaj pt. uz spitalicesc

Cutie cu 1 flac. din PEID cu capac din PEJD x 112 compr. gastrorez., ambalaj pt. uz spitalicesc

Cutie cu 1 flac. din PEID cu capac din PEJD x 140 compr. gastrorez., ambalaj pt. uz spitalicesc

Cutie cu 1 flac. din PEID cu capac din PEJD x 140 (10x14)(5x28) compr. gastrorez., ambalaj pt. uz spitalicesc

Cutie cu 1 flac. din PEID cu capac din PEJD x 150 (10x15)compr. gastrorez., ambalaj pt. uz spitalicesc

Cutie cu 1 flac. din PEID cu capac din PEJD x 280 (20x14)(10x28) compr. gastrorez., ambalaj pt. uz spitalicesc

Cutie cu 1 flac. din PEID x 500 compr. gastrorez., ambalaj pt. uz spitalicesc

Cutie cu 1 flac. din PEID cu capac din PEJD x 700 (5x140) compr. gastrorez., ambalaj pt. uz spitalicesc

Cutie de carton cu blist. din Al/Al fara ranforsare din carton x 7 compr. gastrorez.

Cutie de carton cu blist. din Al/Al fara ranforsare din carton x 10 compr. gastrorez.

Cutie de carton cu blist. din Al/Al fara ranforsare din carton x 14 compr. gastrorez.

Cutie de carton cu blist. din Al/Al fara ranforsare din carton x 15 compr. gastrorez.

Cutie de carton cu blist. din Al/Al fara ranforsare din carton x 28 compr. gastrorez.

Cutie de carton cu blist. din Al/Al fara ranforsare din carton x 30 compr. gastrorez.

Cutie de carton cu blist. din Al/Al fara ranforsare din carton x 49 compr. gastrorez.

Cutie de carton cu blist. din Al/Al fara ranforsare din carton x 56 compr. gastrorez.

Cutie de carton cu blist. din Al/Al fara ranforsare din carton x 60 compr. gastrorez.

Cutie de carton cu blist. din Al/Al fara ranforsare din carton x 84 compr. gastrorez.

Cutie de carton cu blist. din Al/Al fara ranforsare din carton x 90 compr. gastrorez.

Cutie de carton cu blist. din Al/Al fara ranforsare din carton x 98 compr. gastrorez.

Cutie de carton cu blist. din Al/Al fara ranforsare din carton x 98 (2x49) compr. gastrorez.

Cutie de carton cu blist. din Al/Al fara ranforsare din carton x 100 compr. gastrorez.

Cutie de carton cu blist. din Al/Al fara ranforsare din carton x 112 compr. gastrorez.

Cutie de carton cu blist. din Al/Al fara ranforsare din carton x 168 compr. gastrorez.

Cutie de carton cu blist. din Al/Al fara ranforsare din carton x 50 compr. gastrorez., ambalaj pt. uz spitalicesc

Cutie de carton cu blist. din Al/Al fara ranforsare din carton x 56 compr. gastrorez., ambalaj pt. uz spitalicesc

Cutie de carton cu blist. din Al/Al fara ranforsare din carton x 84 compr. gastrorez., ambalaj pt. uz spitalicesc

Cutie de carton cu blist. din Al/Al fara ranforsare din carton x 90 compr. gastrorez., ambalaj pt. uz spitalicesc

Cutie de carton cu blist. din Al/Al fara ranforsare din carton x 112 compr. gastrorez., ambalaj pt. uz spitalicesc

Cutie de carton cu blist. din Al/Al fara ranforsare din carton x 140 compr. gastrorez., ambalaj pt. uz spitalicesc

Cutie de carton cu blist. din Al/Al fara ranforsare din carton x 140 (10x14)(5x28) compr. gastrorez., ambalaj pt. uz spitalicesc

Cutie de carton cu blist. din Al/Al fara ranforsare din carton x 150 (10x15) compr. gastrorez., ambalaj pt. uz spitalicesc

Cutie de carton cu blist. din Al/Al fara ranforsare din carton x 280 (20x14)(10x28) compr. gastrorez., ambalaj pt. uz spitalicesc

Cutie de carton cu blist. din Al/Al fara ranforsare din carton x 500 compr. gastrorez., ambalaj pt. uz spitalicesc

Cutie de carton cu blist. din Al/Al fara ranforsare din carton x 700 ()5x140 compr. gastrorez., ambalaj pt. uz spitalicesc

Cutie de carton cu blist. din Al/Al cu ranforsare din carton x 7 compr. gastrorez.

Cutie de carton cu blist. din Al/Al cu ranforsare din carton x 10 compr. gastrorez.

Cutie de carton cu blist. din Al/Al cu ranforsare din carton x 14 compr. gastrorez.

Cutie de carton cu blist. din Al/Al cu ranforsare din carton x 15 compr. gastrorez.

Cutie de carton cu blist. din Al/Al cu ranforsare din carton x 28 compr. gastrorez.

Cutie de carton cu blist. din Al/Al cu ranforsare din carton x 30 compr. gastrorez.

Cutie de carton cu blist. din Al/Al cu ranforsare din carton x 49 compr. gastrorez.

Cutie de carton cu blist. din Al/Al cu ranforsare din carton x 56 compr. gastrorez.

Cutie de carton cu blist. din Al/Al cu ranforsare din carton x 60 compr. gastrorez.

Cutie de carton cu blist. din Al/Al cu ranforsare din carton x 84 compr. gastrorez.

Cutie de carton cu blist. din Al/Al cu ranforsare din carton x 90 compr. gastrorez.

Cutie de carton cu blist. din Al/Al cu ranforsare din carton x 98 compr. gastrorez.

Cutie de carton cu blist. din Al/Al cu ranforsare din carton x 98 (2x49) compr. gastrorez.

Cutie de carton cu blist. din Al/Al cu ranforsare din carton x 100 compr. gastrorez.

Cutie de carton cu blist. din Al/Al cu ranforsare din carton x 112 compr. gastrorez.

Cutie de carton cu blist. din Al/Al cu ranforsare din carton x 168 compr. gastrorez.

Cutie de carton cu blist. din Al/Al cu ranforsare din carton x 50 compr. gastrorez., ambalaj pt. uz spitalicesc

Cutie de carton cu blist. din Al/Al cu ranforsare din carton x 56 compr. gastrorez., ambalaj pt. uz spitalicesc

Cutie de carton cu blist. din Al/Al cu ranforsare din carton x 84 compr. gastrorez., ambalaj pt. uz spitalicesc

Cutie de carton cu blist. din Al/Al cu ranforsare din carton x 90 compr. gastrorez., ambalaj pt. uz spitalicesc

Cutie de carton cu blist. din Al/Al cu ranforsare din carton x 112 compr. gastrorez., ambalaj pt. uz spitalicesc

Cutie de carton cu blist. din Al/Al cu ranforsare din carton x 140 compr. gastrorez., ambalaj pt. uz spitalicesc

Cutie de carton cu blist. din Al/Al cu ranforsare din carton x 140 (10x14)(5x28) compr. gastrorez., ambalaj pt. uz spitalicesc

Cutie de carton cu blist. din Al/Al cu ranforsare din carton x 150 (10x15) compr. gastrorez., ambalaj pt. uz spitalicesc

Cutie de carton cu blist. din Al/Al cu ranforsare din carton x 280 (20x14)(10x28) compr. gastrorez., ambalaj pt. uz spitalicesc

Cutie de carton cu blist. din Al/Al cu ranforsare din carton x 500 compr. gastrorez., ambalaj pt. uz spitalicesc

Cutie de carton cu blist. din Al/Al cu ranforsare din carton x 700 (5x140) compr. gastrorez., ambalaj pt. uz spitalicesc