Masca faciala antiacnee pe baza de argila si dovleac

Majoritatea dintre noi considera dovleacul un aliment bun pentru placinte in perioada de post si cam atat, insa el are o multime de vitamine care il fac ideal nu numai pentru dieta, inclus in diverse minunatii aromate sau pur si simplu copt si servit ca atare, ci si pentru tratamente de infrumusetare deloc costisitoare, cu efect rapid.

 

Contine alfa si betacaroteni, vitaminele A, C, K si E si minerale ca magneziu, fier si potasiu, toate necesare pentru un ten frumos si ingrijit. Mai mult, contine si zinc, iar asta contribuie la rezolvarea problemelor cu care se confrunta persoanele care au un ten afectat de acnee.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Asta pentru ca zincul ajuta pielea sa regleze exesul de sebuum si contribuie in acelasi timp la reducerea dimensiunii porilor, astfel ca riscul aparitiei inflamatiilor este redus considerabil.

Dovleacul este si un aliment cu puternic efect antioxidant, iar folosit in tratamente de infrumusetare contribuie si la lupta impotriva efectelor radicalilor liberi, tenul capatand astfel o stralucire sanatoasa si luminozitate. Apare dupa folosire senzatia de chip odihnit, asa ca tratamentele faciale care contin dovleac sunt ideale in perioade aglomerate si stresante.

Pentru a maximiza efectul antiacneic si anti sebum, e bine ca printre ingredientele unei masti faciale pe care o prepari acasa sa existe si unul sau mai multe tipuri de pudra de argila.

Iata o reteta pe care merita sa o incerci:

Ingrediente:

2 lingurite de argila minerala

1 lingurita de pudra de dovleac

1 lingurita de argila marocana (este o argila de origine vulcanica pe care o gasesti la plafar sau online cu numele de argila Rhassoul sau Ghassoul ori argila saponifera si o poti folosi drept ingredient pentru mai multe tipuri de tratamente)

½ lingurita de scortisoara macinata

2 lingurite de piure de dovleac (proaspat, copt sau conservat)

 
 

2 lingurite infuzie de hamamelis

Poti folosi si alte tipuri de argila in locul celor mentionate, iar in locul infuziei de hamamelis, in cazul in care nu gasesti, poti prepara o infuzie de castane.

Mod de preparare:

Amesteca toate tipurile de argila, scortisoara si pudra de dovleac  intr-un vas ceramic, folosind o pensula moale. Adauga piureul de dovleac si amesteca pana la omogenizare. Urmeaza infuzia de hamamelis, amestecand dupa ce ai adaugat fiecare lingurita. Vei obtine o pasta mai groasa, la care mai poti adauga infuzie de hamamelis daca ti se pare ca are consistenta prea groasa si dificil de aplicat.

Prinde parul si foloseste o bentita care sa tina departe firele rebele de frunte si obraji, apoi aplica in strat generos pe fata masca astfel obtinuta cu ajutorul pensulei folosite pentru amestecare ori cu o pensula ca acelea folosite in general pentru aplicarea fondului de ten.

Daca te simti mai comfortabil sa o aplici cu ajutorul degetelor, incearca sa nu masezi prea mult si sa nu apesi pielea. Argila are efect astringent si risti sa iriti tenul daca insisti asupra zonelor deja afectate de acnee.

Asteapta minimum 20 de minute sa se usuce si sa isi faca efectul, apoi o poti clati cu apa calduta. Ideale pentru indepartarea mastilor de acest tip sunt dischetele de loofa, pe care le gasesti in comert, de obicei in raionul in care exista si pensule si aplicatoare pentru machiaj.

Daca ti-a mai ramas masca nefolosita, o poti pune intr-o punga care se inchide ermetic ori intr-un vas acoperit si o poti pastra acolo pana la urmatoarea folosire, insa nu mai mult de o saptamana.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Urmatorul pas: hidratarea! Poti folosi in acest scop crema preferata sau un ulei natural, cu efect de improspatare, cum e cel de migdale dulci sau cel de macese.

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0