(P) Cum îți reduci grijile financiare în cazul unui diagnostic grav

Boala ne ia deseori pe nepregătite, din multe puncte de vedere, prea multe as zice. Ne schimbă percepția asupra bucuriilor simple, ne limitează puterea de a ne trăi viața în normalitatea și rutina ce astăzi par atât de monotone, însă se dovedesc atât de prețioase atunci când le ducem lipsa.

Uneori nu ne mai putem juca cu proprii copii, nu mai putem merge la o simplă plimbare în parc, nu îi mai putem vizita pe cei dragi, nu mai putem munci în ritm normal. Cât despre partea financiară, am da orice ca să ne recâștigăm sănătatea! Care, din pacate, costă foarte scump.

Ne spunem zilnic „mie nu mi se poate întâmpla”, însă adevărul este că la nivel mondial, mulți dintre cei care își pierd viața, o fac după o luptă grea cu o afecțiune gravă, pentru care nu erau pregătiți. Afecțiunile cardiovasculare, cancerul și accidentul vascular cerebral sunt principalele cauze de mortalitate în întreaga lume.

În Europa, și în special în țara noastră, situația este cu atât mai îngrijorătoare: la nivel european se înregistrează 23,4% din cazurile de cancer din lume şi 20,3% din decese, desi populația constituie doar 9,0% din cea mondială. În România, cancerul reprezintă principala cauză de deces pentru persoanele cu vârsta sub 65 de ani. Cât despre accidentul vascular cerebral, în țara noastră patru persoane mor în fiecare oră din cauza acestei complicații, iar dintre cei 61.500 de pacienți pe an care au un accident vascular cerebral, aproximativ 30% rămân imobilizați la pat.

Cea mai mare provocare în privința acestor afecțiuni rămâne efortul financiar considerabil al pacientului, atât în procesele de diagnosticare, cât și în timpul tratamentului și al recuperării. În timp ce bolile cardiovasculare pot fi diagnosticate timpuriu și menținute sub control cu ajutorul unei medicații adecvate, cancerul și accidentul vascular cerebral sunt deseori vești şocante, ce iau prin surprindere atât pacientul cât și pe cei dragi, familie și prieteni.

Alături de costurile ridicate ale testelor, analizelor, intervențiilor chirurgicale, tratamentelor pe termen lung și procedurilor de recuperare, un alt aspect important este imposibilitatea acestor pacienți de a duce o viață normală și de a munci în continuare. Pentru multe familii, un astfel de diagnostic înseamnă nu doar grija privind sănătatea, ci și cea legată de situația financiară a familiei, în condițiile dispariției uneia dintre sursele de venit.

Costurile ridicate în cazul unui pacient cu cancer

Pentru pacienții cu cancer, lupta pentru viață este costisitoare și dificilă.

Diagnosticul implică o multitudine de acțiuni, de la intervenții chirurgicale pentru biopsie, până la teste genetice de ultimă generație care pot calcula speranța de viață și eficacitatea tratamentului. Toate acestea sunt extrem de importante în contextul unei afecțiuni ce ridică încă multe semne de întrebare în rândul specialiștilor din domeniul sănătății.

Tratamentul, la fel de important, este în general de durată și presupune un protocol complex de terapii, ce ajută organismul să lupte eficient împotriva tumorii. Imposibilitatea de a avea acces la un tratament de ultimă generație îi condamnă pe mulți pacienți la un prognostic nefast. În plus, în multe cazuri tratamentul trebuie să fie aplicat cât mai rapid, fapt ce pune o presiune suplimentară din punct de vedere financiar.

Accidentul vascular cerebral – ce eforturi financiare implică

Pentru pacienții care supraviețuiesc în urma unui accident vascular cerebral, tratamentul este esențial pentru a preveni reapariția unui eveniment similar. Riscul de reapariție a unui AVC este crescut în special în primii cinci ani, perioadă în care pacientul trebuie să își adapteze stilul de viață, alimentația și să revină periodic la medic pentru investigații și monitorizare.

Recuperarea este vitală pentru persoanele care rămân imobilizate la pat sau cu anumite disfuncții motorii, precum paraliziile parțiale, dificultăți de vorbire sau de auz. În funcție de gradul de afectare, recuperarea poate presupune kinetoterapie, consiliere psihologică, sesiuni de recăpătare a controlului asupra mâinilor, vorbirii, etc. La pacienți complet paralizați sau care nu se pot deplasa, alături de terapie va fi necesară monitorizarea permanentă printr-un îngrijitor ce se va ocupa de igiena, hrănirea și recuperarea pacientului.

Asigurarea de viață pentru boli grave, ajutorul pe care te poți baza

Este important să înțelegem că prevenția în cazul acestor afecțiuni și evenimente nefericite se poate face nu doar din punct de vedere medical, aspect atât de important, ci și din punct de vedere financiar. Avem astăzi la dispoziție opțiunea de a realiza o asigurare de viață, gândită special pentru cazurile de afecțiuni grave precum cancer, infarct sau AVC.

Asigurarea Life Help de la Allianz-Țiriac îți oferă liniștea privind situația financiară a familiei tale, în eventualitatea unui astfel de diagnostic. Energia ta și a celor dragi trebuie să fie canalizată către redobândirea stării de sănătate, fără impedimente financiare ce ar putea influența cursul tratamentului.

Asigurarea este potrivită pentru persoanele de orice vârstă și poate fi achizitionată de persoane cu vârsta cuprinsă între 18 și la 70 de ani, cu condiția să nu fie diagnosticate cu o boală gravă la momentul semnării. Este cu atât mai utilă fiindcă poate deveni o asigurare de familie, pentru ca poate fi inclus și partenerul de viață, iar copiii cu vârsta cuprinsă între 0 – 21 de ani sunt incluși automat și beneficiază gratuit de asigurare. Durata contractului de asigurare este fixă, de 5 ani, cu posibilitate de prelungire a acoperirii pe perioade contractuale egale, și ai mai multe opțiuni pentru sumă asigurată, în funcție de bugetul și de nevoile tale.

Pentru că în astfel de momente provocările financiare sunt multiple, Life Help îți permite să folosești indemnizația de asigurare pentru orice fel de cheltuieli. Nu ești obligat să justifici prin documente utilizarea fondurilor pentru un anumit tratament, de exemplu, dacă nevoile familiei tale într-o perioadă atât de dificilă sunt și altele, precum achiziția unor electrocasnice care să ușureze sarcinile de care tu sau soțul nu vă mai puteți ocupa sau plata chiriei, în lipsa unui venit stabil, le poţi acoperi prin această asigurare.

Extrem de interesant este faptul că Life Help te ajută nu doar din punct de vedere financiar, ci și medical. Serviciul A doua opinie medicală îți oferă access la medici și clinici de renume pe plan internaţional, pentru a putea obține o părere suplimentară în privința diagnosticului, planului de tratament și opțiunilor pe care le ai în abordarea afecțiunii. Serviciul Navigator facilitează contactul tău cu specialiști și centre de tratament, acoperind detaliile logistice precum consilierea în privința selecției opțiunii de tratament, furnizarea unui cost estimativ pentru planul de tratament recomandat, facilitarea acceptării la clinica medicală care oferă tratamentul și asistență pentru organizarea transportului și a cazării pe durata tratamentului.

Asigurarea de viață Life Help pentru boli grave te ajută să fii mai liniștit legat de modul în care astfel de afecțiuni pot schimba viața familiei tale. Vei putea lupta cu toate resursele, pentru a te bucura de viață mai departe.

 

Pentru a comenta este nevoie de sau înregistrare.
Comentarii 0