12 trucuri uimitoare, utile in bucatarie

Timpul petrecut in bucatarie iti da batai de cap? Ei bine, gatitul va deveni floare la ureche dupa ce vei folosi aceste trucuri.

Congeleaza branza inainte de a o da pe razatoare – branza se lipeste de razatoare sau ti se sfarama in mana? Congeleaza pret de 30 de minute branza inainte de a o da pe razatoare si va avea aspectul dorit atunci cand o vei rade.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Incalzeste pastele uniform cu un pahar cu apa – cuptorul cu microunde usuca pastele atunci cand le reincalzesti, insa poti preveni asta punand un pahar cu apa langa bolul de paste, in cuptorul cu microunde. Astfel, vei avea parte de o portie de paste ce vor parea proaspat pregatite.

Scobeste dovlecii cu o cupa de inghetata – daca folosesti o lingura pentru a scobi dovlecii iti vei murdari mana si te vei si chinui foarte tare. Mai degraba, incearca cu o cupa de inghetata – te asigur ca va fi floare la ureche!

 

 

Uda-ti mainile pentru a scoate cojile de oua scapate in albus – degetele iti aluneca si pare imposibil sa scoti o mica coaja de ou din albus, insa daca iti uzi mainile inainte, vei putea face asta fara prea mare efort.

Congeleaza ceapa inainte de a o toca – daca tii ceapa in congelator cu cateva zeci de minute inainte de a o toca, ochii nu iti vor mai lacrima.

Lustruieste tacamurile cu otet -  tacamurile isi vor recapata stralucirea daca le lustruiesti cu otet dupa ce le speli.

Inaltura mirosurile neplacute de pe tocatorul de lemn cu sare – tocatorul de lemn capata un miros neplacut in timp. Inlatura-l folosind sare grunjoasa, iar la final o jumatate de zeama de lamaie.

Mentine bananele proaspete folosind folie de plastic – infasoara cozile bananelor in folie de plastic si acestea vor ramane proaspete si galbene zile in sir.

Foloseste un pahar pentru a curata ouale fierte – ouale fierte pot fi decojite in cateva secunde, tot ce trebuie sa faci este sa le introduci intr-un pahar si sa agiti paharul,  acoperindu-i gura cu palma. Apoi, coaja va fi indepartata dintr-o singura miscare.

Impiedica cristalizarea zaharului brun cu ajutorul unei coji – pune in recipientul de zahar brun o bucata de coaja de mar sau o bucata de coaja de portocala pentru a impiedica cristalizarea zaharului.

Impiedica innegrirea fructelor taiate cu miere – merele, dar si alte fructe, capata o nuanta de maro la scurt timp dupa ce sunt taiate. Pentru a preveni ca acest lucru sa se intample, acopera fructele cu zeama de lamaie sau cu un amestec format din o parte de miere si doua parti de apa. Vitamina C si acidul citric din lamaie, precum si peptidele din miere incetinesc procesul de oxidare care cauzeaza innegrirea fructelor.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Verifica daca ouale sunt proaspete cu ajutorul unui bol cu apa – umple un bol cu apa rece si pune ouale in apa. Daca ouale se scufunda catre fundul bolului, atunci ouale sunt proaspete. Pe de alta parte, daca ouale plutesc la suprafata apei, ouale sunt vechi.

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0