Jocuri si activitati pentru ziua de Craciun

Craciunul reprezinta un prilej ideal pentru joaca si activitati amuzante in familie. Intre mesele copioase specifice acestei sarbatori, nu strica putina joaca care sa arda caloriile si sa bucure sufletele.

Jocurile si activitatile de Craciun nu numai ca vor intretine atmosfera, insa au si rolul de a-i apropia pe toti cei din familie, de la mic la mare.  

Mima cu tematica sarbatorilor de iarna

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Imparte toti invitatii de la masa de Craciun in doua echipe. Faceti apoi un set de biletele pe care fiecare sa scrie cate un cuvant care sa descrie un obiect/ obicei/ personaj specific Craciunului. Impaturiti biletele si puneti-le intr-o caciula de Mos Craciun.

Un membru al uneia dintre echipe extrage un bilet, pe care il va arata echipei adverse, apoi va mima ce vede scris pe biletel, astfel incat sa isi determine coechipierii sa ghiceasca cuvantul respectiv.

Pentru a face totul mai interesant, este indicat sa se seteze un timp anume. De pilda, 2-3 minute pentru fiecare cuvant, nu mai mult.

Daca cei din echipa celui ce mimeaza reusesc sa ghiceasca, toata echipa primeste un punct. Daca nu, punctul se duce la echipa adversa.

Dupa aceea, va iesi in fata pentru a mima un membru al celeilalte echipe si tot asa pana cand toate biletele vor fi extrase din caciula.

Opere de arta facute pe... cap

Pentru acest joc vei avea nevoie de cate o farfurie din carton si o carioca pentru fiecare invitat la masa. Toti isi vor pune farfuriile pe cap, mai putin cel care ghideaza jocul. Ghidul va oferi apoi 6 indicatii simple pe care toti vor trebui sa le respecte, desenand cu carioca farfuria, fara sa o dea jos de pe cap.

Indicatiile sunt urmatoarele:

  • Deseneaza o linie pe post de podea
  • Deseneaza, pe podea, un brad. Adauga decoratiuni in brad.
  • Deseneaza o stea in varful bradului.
  • Deseneaza un semineu.
  • Deseneaza o soseta atarnand deasupra semineului.
  • Deseneaza un cadou sub brad.

 

 

La final, toti au voie sa se uite la desenele lor si sa se amuze. Apoi, se va calcula punctajul astfel:

  • 2 puncte daca bradul atinge podeaua
  • 2 puncte daca soseta atarna deasupra semineului
  • 1 punct daca steaua atinge bradul
  • 1 punct daca steaua este chiar in varful bradului
  • 1 punct pentru fiecare ornament care este asezat in brad
  • 1 punct daca semineul nu atinge bradul
  • 2 puncte daca sub brad se afla cadoul

Participantul care acumuleaza cele mai multe puncte castiga jocul, dar si admiratia celor din jur.

Ghiceste (si canta) colindul

Gazda va pregati o serie de colinde de Craciun, unele mai cunoscute, altele mai putin cunoscute. Mai exact, va scrie pe o foaie cateva versuri din fiecare colind.

Apoi, toti invitatii se vor imparti in doua sau mai multe echipe. Gazda va citi versurile unui colind, pana intr-un anumit punct. Prima echipa care ghiceste numele colindului va primi un punct. Pentru a primi trei puncte, echipa respectiva va trebui sa cante colindul din punctul in care gazda s-a oprit din recitatul versurilor acestuia.

La final, echipa cu cele mai multe colinde ghicite si cantate, va avea cele mai multe puncte si va fi desemnata castigatoare.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

 

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0