Soluții cosmetice pentru un păr mai des

Nimeni nu își dorește un păr tern și lipsit de volum, iar persoanele care au în mod natural părul des și bogat stârnesc adesea invidie. Dacă te confrunți cu această problemă, vestea bună este că există soluții, atât cu ajutorul produselor farmaceutice, cât și cu cel al unor practici simple de întreținere a volumului părului. 

1.    Alege un șampon și un balsam pentru îndesirea părului

Dacă nu vrei mergi pe calea extensiilor de păr sau să consume suplimente alimentare pentru această problemă, poți opta pentru produsele dermatocosmetice cu acțiune volumizantă și de îndesire a părului. Acest tip de produse conțin mai puține ingrediente emoliente, așa încât părul nu se va simți la fel de moale la atingere. Însă, dacă părul tău este lipsit, în general, de volum, înseamnă că produce suficiente uleiuri naturale care îl mențin destul de bine hidratat, deci nu vei avea nevoie de ingrediente care să facă acest lucru. Pentru îndesirea părului, alege un produs pe bază de substanțe active dovedite în acest sens, precum stemoxidina. Este de preferat ca balsamul de păr să fie din aceeași gamă cu șamponul.

2.    Nu-ți lăsa părul să crească mai jos de umeri

Deși avem impresia că părul mai lung este automat mai des, în realitate, cu cât e părul mai lung, mai ales dacă firul de păr este subțire, cu atât va pierde mai mult din volum. De aceea, experții în stilizarea părului recomandă persoanelor cu păr rar și lipsit de volum să nu își poarte părul mai lung de umeri. Poți alege calea unui bob relaxat, care e și ușor de întreținut, sau chiar a unei coafuri mai scurte, dacă te prinde bine. 

3.    Folosește șampon uscat

Șamponul uscat este un adevărat miracol modern: te poate salva din situații neplăcute, atunci când nu ai timp să te speli pe păr, dar nu vrei ca părul tău să arate neîngrijit. În plus, șamponul uscat poate da volum părului, de la rădăcină.  De regulă, șampoanele uscate conțin diverse tipuri de pudră, cum ar fi pulbere de amidon și pudră de minerale, care ajută la creșterea fricțiunii dintre firele de păr și absorb uleiurile secretate de scalp, ceea ce creează volum.  Așadar, atunci când părul tău își pierde volumul, mai ales la câteva zile după ultima spălare, îl poți revigora cu ajutorul unui șampon uscat.

4.    Investește în extensii de păr de bună calitate

Extensiile de calitate superioară, aplicate de un specialist, sunt o modalitate eficientă de a oferi podoabei capilare un aspect mai bogat. Experții recomandă să investești într-un produs mai scump, dar care va oferi rezultate mai naturale, și să le schimbi regulat, pentru a nu-ți deteriora părul natural.

5.    Îngrijește-ți temeinic părul

Deși pare un lucru de la sine înțeles, un păr bogat și strălucitor este un păr în a cărui sănătate se investește. Astfel, dacă aspiri la un păr mai des și mai sănătos, este important să reduci, cât de mult posibil, utilizarea produselor de styling pe bază de căldură, cum ar fi uscătorul de păr, ondulatorul și placa. De asemenea, este recomandat să nu te speli pe păr în fiecare zi, poate chiar nici la două zile, dacă reușești. Uleiurile secretate de scalp protejează firele de păr și le întăresc. În plus, pentru regenerarea părului, este bine să îți iei vârfurile regulat și să folosești produse de îngrijire a părului de calitate. 

6.    Apelează la tehnica tapajului, la nevoie

Taparea părului nu înseamnă, neapărat, să obții o coafură în stilul anilor ’90. Dacă părul tău are tendința să se lase, tot ce trebuie să faci este să îl tapezi ușor, în anumite puncte cheie. Folosește un pieptene cu dinți subțiri și deși și începe din vârful capului, ușor. Tapează atât cât este nevoie, pentru a obține volum în centrul scalpului. 

7.    Introdu produse de volumizare a părului în rutina ta de îngrijire

Dacă nu ai încercat produse pentru volum, poate ar fi un moment bun să începi să prospectezi piața. Este metoda cea mai simplă și mai rapidă de a obține un păr cu aspect mai bogat. Te poți orienta după spray-uri cu efect volumizant, spume  și geluri de păr, care se aplică pe toată lungimea firului de păr.  Aceste produse oferă un efect vizibil de îndesire și, în plus, permit o aranjare mai ușoară a părului, făcându-l mai maleabil.  Poți încercat, de asemenea, spray-urile de păr care se aplică la rădăcină și oferă un efect de lifting al părului. 

8.    Cere-i stilistului tău să îți facă șuvițe

Dacă ești dispusă să faci o schimbare discretă de culoare, câteva șuvițe de păr sunt opțiunea perfectă. În plus, acestea creează un efect de desime a părului, așa încât părul va părea mai bogat și mai plin de viață. De asemenea, șuvițele, care sunt obținute în urma decolorării părului, vor crea și un efect de volum, pentru că părul decolorate devine mai poros. 

9.    Folosește o perie ceramică atunci când îți usuci părul

Utilizarea instrumentelor potrivite, după duș, fac toată diferența în felul în care ți se așază părul. Așadar, poți folosi o perie rotundă ceramic pentru a da volum părului, atunci când te usuci cu ajutorul uscătorului de păr. Cu ajutorul acesteia, părul va deveni mai elastic, mai strălucitor și va avea mai mult volum.

10.    Colorează-ți scalpul

Un secret puțin cunoscut pentru obținerea unui aspect de păr mai bogat este colorarea scalpului, asta deoarece cu cât se vede mai mult din pielea capului, cu atât părul va părea mai rar. Ce presupune colorarea scalpului? Nimic altceva decât un șampon cu efect de colorare, care trebuie ținut pe păr și scalp aproximativ 10 minute. Îl poți folosi chiar și dacă ai părul vopsit, trebuie doar să alegi nuanța potrivită părului tău. 

11.    Mergi la medicul dermatolog

Numeroase persoane se luptă cu problema căderii părului, dar dacă problema ta este una serioasă, atunci e cazul să mergi la medic, deoarece există și soluții medicamentoase. Deși, de multe ori, cauza căderii și subțierii părului este una genetică, ceea ce îngustează paleta de soluții, medicul îți poate prescrie substanța activă minoxidil. Aceasta are rezultate dovedite științific în stimularea creșterii și regenerării părului. 

Cu toate acestea, este posibil ca motivul pentru care îți cade părul sau se subțiază să fie una de natură hormonală sau, pur și simplu, rezultatul stresului și/sau a alimentației nepotrivite. 

 

 

Sursă foto: Shutterstock
Bibliografie:
Good Housekeeping – 11 Ways to Get Thicker Hair, According to Hair Care Experts
https://www.goodhousekeeping.com/beauty/hair/a35733/how-to-get-thicker-hair/ 
Healthline - 9 Tricks for Healthier, Fuller-Looking Hair
https://www.healthline.com/health/tricks-healthier-fuller-hair 


 


Te-ar mai putea interesa și...


 

 

 

DE SEZON
Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 1