Secretul tenului de porțelan la japoneze

Japonezele sunt renumite pentru obsesia de a avea tenul alb, ca de porțelan. De aceea, ele se feresc de lumina soarelui cu umbrele căci dacă au tenul cât mai alb sunt considerate frumoase, bogate și îngrijite. 

Se știe că japonezii sunt mari consumatori de orez. Femeile japoneze profită la maxim de proprietățile acestui aliment, de conținutul sau mare în vitamină B care stimulează repararea celulelor și îmbunătățește circulația sângelui la nivelul feței. Masca pe bază de orez acționează că un scrub și lasă tenul curăț și strălucitor.

Rețetă pentru masca cu orez:

– 3 linguri orez
– 3 linguri lapte cald
– 3 linguri miere
– apă

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Mod de preparare a măștii: se fierbe orezul până se înmoaie, apa în care a fiert se separă și se păstrează la figider pentru a te clăti de 2-3 ori pe zi pe față cu ea căci este foarte hidratanta, conține antioxidanți și blochează pătrunderea UV în ten. Orezul răcit se amestecă cu laptele călduț și cu mierea. Acest amestec se întinde pe față și se lasă timp de o oră, după care se curată și se clateste fața cu apa călduță.

Japonezele sunt recunoscute pentru ritualurile lente de răsfăț, minim 30 minute, dimineața și seara, care aduc tenului hidratare, netezire, strălucire și protecție UV. Ele folosesc zilnic perii moi cu care-și masează tenul activând microcirculația sanguină și oxigenarea pielii, își fac auto-masaj facial, și își presează punctele de pe față care activează qi-ul. Ochii obosiți, umflați și încercănați sunt stimulați prin presare în partea lor interioară, către nas. Pentru relaxarea generală a feței se presează mijlocul bărbiei.

Alimentația este un alt factor important și este bazată pe legume și fructe crude (organice), peste, orez dar cel mai important ajutor îl constituie sucurile naturale în anumite combinații în funcție de necesarul de nutrienți al fiecăruia. Pe lângă alimentație, și sportul moderat practicat regulat ne ajută să avem un ten proaspăt, neted și tonic.

Acneea – cauze și remedii de vindecare la adolescentele japoneze

Acneea reprezintă o inflamație la nivelul pielii feței, în general mai frecvență la adolescentele aflate în perioadă de pubertate, provocată de obstrucția glandelor sebacee care aduce secreția sub piele apărând coșuri, puncte albe de grăsime sau negre. Aceste coșuri pot fi dureroase și dacă nu sunt tratate corect pot lasă cicatrici. Acest exces de sebum este provocat de alimentele bogate în grăsimi saturate sau zahăr care ajung în sânge sub formă de toxine și sunt eliminate de corp prin piele producând astfel abcese sau acnee. Acneea mai poate fi provocată la adolescenți și de secreția de hormoni sexuali, alergii, deficit de zinc, stres și anticoncepționale orale.

Tratarea acneei

Pentru a ajuta ficatul să facă detoxifierea corpului ar trebui să-l ajutăm prin evitarea consumării băuturilor alcoolice și a sucurilor din comerț, zahărului, lactatelor, grăsimilor saturate, ciocolatei, alimentelor picante și prăjite. Un real ajutor îl constituie consumarea următoarelor alimente:
 
– usturoi crud – purifică sângele și ucide bacteriile
– castraveți cruzi – conțin potasiu, sodiu și fosfor pentru a neutraliza acidoza
– fasole verde, soia
– dimineață: ceai cu miere sau ceai verde
 
Alte recomandări:
 
– scaun regulat
– prosoape curate pentru față
– frecati coșurile de pe față cu partea interioară a cojii de banană
– nu lăsați părul să va stea lipit de față
– dormiți suficient și practicați exerciții de respirație

În cultura tradițională chineză păstrarea tinereții cât mai mult timp este realizată cu metode naturale simple dar mai ales cu evitarea exceselor de orice fel: mâncare, băutură, stres, relații sexuale, dorințelor și bucuriilor exagerate, expunere la vreme prea rece sau prea caldă, crize emoționale și stres continuu.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Pentru a întârzia procesul de îmbătrânire chinezii recomanda reducerea emoțiilor – fie ele pozitive sau negative, a dorințelor, a mâniei, antipatiei, a vorbirii exagerate și chiar a râsului în exces căci fiecare exces afectează anumite organe din corp. De exemplu: grijile afectează inimă, gândurile obosesc mintea, antipatiile ne deprima, vorbitul excesiv ne consumă saliva, mânia ne afectează ficatul și plămânii.

În concluzie, moderația și echilibrul sunt cheia către o viață cât mai lungă și mai frumoasă. Ritmul mai lent , viața ordonată, alimentația, somnul, munca și exercițiile fizice moderate, evitarea exceselor și păstrarea energiei vitale sunt secretele longevității lor.

Avem cu toții instrumente naturale necesare pentru a trăi mult și-n armonie cu natua. Depinde doar de noi să exploatăm acest potențial de longevitate cu care natură ne-a înzestrat pe fiecare în parte.

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0