Creionul de ochi - cum îl folosești ca să-ți pui în evidență ochii

Creionul dermatograf este o variantă mai accesibilă și mai ușor de folosit față de clasicul tuș de ochi. Cu toate acestea, există un dezavantaj: creionul de ochi nu rezistă la fel de bine ca tușul. Pentru a rezolva această problemă, dar și pentru a folosi creionul de ochi în așa fel încât să îți evidențieze foarte bine ochii, poți apela la o serie de trucuri. 

1. Conturul clasic și simplu al ochilor

Dacă întâmpini probleme în crearea acelei linii perfecte de contur a ochiului, iată un mic truc de care te poți folosi. Încearcă să formezi linia prin mișcări scurte și dese. Creionul dermatograf îți permite lejeritatea de aplicare repetată, deci folosește-te de acest avantaj pentru a crea conturul prin mai multe linii scurte și bine controlate. 

Începe din colțul exterior al ochiului și desenează, fără a apăsa creionul puternic, o serie de linii mici continue, către colțul interior. Pentru a îngroșa linia conturului spre exterior, înclină ușor creionul înspre interiorul pleoapei. În acest fel, vei obține, în cel mai scurt timp, un contur frumos și curat al ochilor pentru un machiaj pretabil zi de zi. 

2. Conturul pleoapei superioare și al celei inferioare, pentru un efect dramatic

Dacă te pregătești pentru o seară mai specială sau un eveniment, poți crea un machiaj mai dramatic al ochilor numai cu ajutorul creionului dermatograf. Pentru un asemenea look, conturează pleoapa superioară așa cum o faci de obicei, iar apoi conturează, cu o linie fină, pleoapa de jos. 

Acum urmează acea notă de intensitate: cu ajutorul unei pensule dese și mici sau cu spatulă cu burețel, estompează conturul pleoapei inferioare, pentru un efect de smoky eye. Poți face același lucru și pentru pleoapa superioară, dacă nu aplici un fard deasupra. De asemenea, pentru pleoapa superioară, poți spori eleganța conturului cu o aplicare discretă de tuș pentru forma dată de creion.

3.  Conturul în interiorul pleoapei

Conturul în interiorul pleoapei poate fi nota finală, de efect, a unui machiaj dramatic de seară sau de ocazie. Pentru acest lucru, ai grijă să folosești un creion destinat exclusiv ochilor, pentru a evita orice posibilă iritație. Este de preferat să folosești un creion rezistent la transfer, pentru o rezistență mai îndelungată. Așadar, după ce ai aplicat fardul sau ți-ai făcut conturul ochilor, trage ușor pleoapa inferioară și mergi cu creionul pe conturul acesteia, în interior. Poți face același lucru și pe interiorul pleoapei superioare, pentru un look mai dramatic.

Dacă ai ochii mici și ți-ai dori un machiaj care să creeze iluzia unor ochi mai mari, poți folosi un creion de culoare deschisă, cum ar fi un creion bej sau chiar alb. Creionul deschis la culoare oferă și un aspect mai odihnit al ochilor.  

4. Repară orice greșeală cu un bețișor pentru urechi

Chiar și cei mai talentați artiști de make-up pot face greșeli care, necorectate corespunzător, pot compromite întreg machiajul. Dacă ai dus creionul mai departe de pleoapă sau ai greșit în orice fel, ai grijă să corectezi culoarea cu un bețișor de urechi, prin mișcări delicate, așa încât să nu deranjezi restul machiajului.
Pentru punctele de rimel de pe pleoapă, așteaptă mai întâi ca rimelul să se usuce, apoi corectează cu un bețișor. Altfel, riști să întinzi rimelul peste machiaj și îți va fi mult mai greu să repari greșeala. 

5. Conturează ochiul cu creion, dar și cu fard

După cum spuneam mai devreme, creioanele sunt mai ușor de folosit ca tușul de ochi, dar nu rezistă la fel de bine peste zi. Pentru a păstra integritatea machiajului pe durata întregii zile, poți face în felul următor: aplică un produs tip primer sau un anticearcăn pe pleoape, înainte de a intra cu creionul dermatograf. În felul acesta, creezi o suprafață mai aderentă, care va permite ca machiajul să reziste mai mult timp. Apoi, după ce ai aplicat creionul, poți trasa, peste linia de creion, un strat în plus de fard. În felul acesta obții o linie mai alungită și frumoasă de contur și, în plus, crești intensitatea, dar și rezistența machiajului. 

6. Încălzește dermatograful înainte de a-l folosi

Dacă ai un creion dermatograf cu consistență ceroasă, un truc util pentru a-l face să alunece mai ușor pe pleoapă este să îi încălzești vârful, cu ajutorul degetelor, înainte de aplicare. Ai grijă, însă, să nu se topească, deci trebuie doar încălzit ușor, până capătă o consistență mai moale. Poți încerca pe palmă dacă a căpătat consistența dorită, înainte de a începe conturul ochilor. Creioanele cremoase sau cele de tip kohl nu au nevoie de încălzire în prealabil. 

7. Încearcă un creion mai deschis la culoare, pentru un machiaj mai cald

Deși suntem obișnuite cu un contur negru al ochilor, adesea acest tip de machiaj nu complimentează persoanele cu ten foarte deschis la culoare. Așadar, pentru a-ți îndulci trăsăturile, dar și pentru a obține un contrast mai blând cu pielea, poți opta pentru un creion maro sau bej, cu care să îți conturezi ochii. Un alt truc este să îți conturezi pleoapa superioară cu un creion negru, iar pleoapa inferioară, cu unul maro, pentru un efect dramatic, dar echilibrat. 

8. Nu te feri de creioanele colorate

În același ton cu punctul de mai sus, poți acorda atenție și creioanelor colorate, care pot servi atât drept fard, cât drept contur. Ține cont de următoarele reguli:
-    Nuanțele de violet și purpuriu evidențiază foarte bine ochii verzi
-    Albastrul ultramarin, dar și violetul, se potrivește perfect ochilor albaștri
-    Nuanțele de verde și auriu merg mână în mână cu ochii căprui
-    Nuanțele de gri și de bronz se potrivesc ochilor mai închiși la culoare

9.  Alege un machiaj smoky, pentru evenimente și seri în oraș

Machiajul smoky este foarte ușor de realizat cu ajutorul unui creion dermatograf. Alege un creion kohl, eventual unul cu diametrul mai mare.  Vei începe prin conturarea clasică a ochilor, atât pe pleoapa superioară, cât și pe cea inferioară. Cu ajutorul unui bețișor pentru urechi sau a unei spatule de machiaj cu burețel, extinde conturul pentru un efect blurry.  La final, poți completa machiajul cu puțin fard metalic sau în nuanțe închise, precum gri, violet, maro închis sau chiar negru. 

 

Sursă foto: Shutterstock
Bibliografie:
Byrdie – How to apply pencil eyeliner like a professional
https://www.byrdie.com/how-to-apply-pencil-eyeliner-like-a-professional-345646 

 


Te-ar mai putea interesa și...


 

 

 

DE SEZON
Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0