Vise in timpul noptii cu unele manifestari

Buna seara. Sunt Gabi. Am 59 de ani si ma confrunt cu unele probleme ce tin de vise in timpul noptii, la care am unele manifestari in somn, cand visez, care ma pun pe ganduri atat pe mine, cat si pe membrii familiei. Manifestarile de care va spuneam sunt: tip in somn, vorbesc in somn foarte mult, alteori am aruncat perna jos din pat, in alt vis dadeam cu pumnul in pat, unde o prinsesem pe sora mea si o bateam, cu care de-altfel avem unele probleme in comunicare. Eu fiind mai cinstita de fel, nu admit ca cineva sa se foloseasca de mine si sa fiu discutata pe la spate. Mentionez ca sunt sub tratament antidepresiv cu Velafaxina, Spitomin 5 mg, Brobazepam 3 mg. Au mai fost reduse din medicamente pentru ca am avut Hepatita C. Nu exista seara sa nu visez. Am intrebat medicul psihiatru cu care ma tratez si mi-a spus ca sunt lucruri nerezolvate in trecut. Dar nu toate visele tin de trecut. Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac, daca exista vreun tratament in acest sens  Sper ca m-am facut inteleasa si voi gasi rezolvarea acestei probleme cu ajutorul d-voastra. Va multumesc! Toate cele bune. Cu respect, Gabi.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Petruța Gheorghe - Psihoterapeut, Expert DOC

Buna ziua, cosmarurile la adulti pot avea numeroase cauze medicale, dupa cum puteti citi in acest articol: https://doc.ro/lifestyle/visele-urate-care-sunt-cauzele-cosmarurilor-la-adulti si in acest articol: https://doc.ro/sanatate/visezi-urat-cauzele-medicale-dincolo-de-superstitii. Este important, in opinia mea, sa apelati la ajutorul unui psiholog ori psihoterapeut, care va poate ajuta sa identificati problema emotionala pe care o aveti, apoi sa o tratati. Multa sanatate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.