Vergeturi

Buna ziua! Am 20 de ani si ma confrunt cu vergeturi. Initial mi-au aparut doar pe sani, dar apoi s-au "extins" si pe picioare, pana la genunchi mai exact. Se afla intr-o faza incipienta fiind roz, cea mai proeminenta dintre ele este de o nuanta inchisa de mov. Planuiesc sa merg la un consult luna viitoare deoarece devin foarte complexata din cauza lor, dar as vrea sa stiu mai multe lucruri despre vergeturi in general si care ar fi tratamentul potrivit. De asemenea, as vrea sa stiu daca exista un ingredient minune ce nu ar trebui sa lipseasca din cremele destinate tratarii acestei afectiuni si cam in cat timp, dupa inceperea utilizarii acestora, ar trebui sa incep sa vad rezultate? Multumesc, Elena

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Laura Mocanu - Medic Specialist Dermato-venerologie, Expert DOC

Bună ziua!

Este bine să efectuaţi acest consult. În funcţie de aspectul şi extensia vergeturilor, dar şi de prezenţa altor semne şi simptome, medicul vă poate indica dacă este nevoie de investigarea profilului hormonal, în unele cazuri, vergeturile putând fi expresia unui dezechilibru hormonal.

Tratamentul vergeturilor este complex şi, de multe ori, îndelungat. Nu există produse minune care să le facă să dispară peste noapte. Este nevoie de timp şi de răbdare, dar se pot obţine efecte satisfăcătoare, reducerea în număr, atenuarea şi chiar dispariţia lor. Cât de repede apar rezultatele şi cât de mult din vergeturi se şterg sau ameliorează în urma tratamentelor depinde de cum răspunde fiecare piele la aceste tratamente, tipul vergeturilor, uneori chiar şi vechimea lor contează.

Ca măsuri generale pentru prevenţia apariţiei unor noi vergeturi, încercaţi să nu aveţi creşteri sau scăderi bruşte în greutate, să menţineţi pielea suficient de hidratată (beţi suficiente lichide, aplicaţi creme emoliente adecvate şi creme antivergeturi)

Pentru tratamentul vergeturilor deja existente, de obicei cremele antivergeturi nu sunt suficient de active şi este nevoie şi de efectuarea anumitor terapii intervenţionale, cum ar fi şedinţe de microdermabraziune, lasere (de tip fracţionat sau de tip pulse dye), dispositive cu radiofrecvenţă tripolară, terapie PRP (injectări de plasmă bogată în trombocite şi factori de creştere), se pot efectua şi peelinguri chimice, precum şi şedinţe de expunere la lumini  de tip LED.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.