Varice de la 12 ani

Bună ziua! Am 31 de ani si am varice de la 12 ani pe piciorul stâng. Pot scăpa de ele doar prin operație? E riscantă această intervenție? Menționez faptul că nu am consultat niciodată niciun flebolog. O zi bună! Ana Maria Chetreanu, Vâlcea

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Buna ziua, recomandarea mea este sa mergeti, totusi, la un medic flebolog daca va deranjeaza aspectul varicelor ori daca aveti dureri si disconfort. Exista mai multe recomandari de care este bine sa tineti cont, pentru ca varicele sa nu se agraveze, asa cum puteti citi in acest articol amplu: https://doc.ro/totul-despre-insuficienta-venoasa/varicele-cauze-simptome-solutii#recomandari-persoane-varice. Medicul flebolog este cel mai in masura sa va recomande o metoda de tratament, pentru ca in functie de gradul de insuficienta venoasa (boala are o clasificare clinica vasta: https://doc.ro/totul-despre-insuficienta-venoasa/clasificarea-clinica-a-insuficientei-venoase-cronice), el va poate explica daca interventia chirurgicala este sau nu necesara in cazul dvs. Multa sanatate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.