Valori ridicate ale transaminazele?

Bună ziua, la ultimul control medical la care am, fost (mai 2019) mi-au fost recoltate probe de sânge și de urina si au iesit valori ridicate ale transaminazele mult mai ridicate fata de luna noiembrie când am mai făcut analize (cel puțin duble toate), trigliceridele 565, tgp 64, tgo 41, glicemie 124, cilesterol 250, care sa fie cauze, ce motive de îngrijorare as putea avea și ce este de făcut, va mulțumesc pentru amabilitate, o zi buna!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Buna ziua,

Rezultatele dumneavoastra indica o credere a valorii grasimilor din sange, insa nu va pot spune cu exactitate o cauza, fiindca sunt foarte multi factori pe care nu ii cunosc: varsta pe care o aveti, greutatea, stilul de viata, daca suferiti de anumite afectiuni sau urmati anumite tratamente (dislipidemie, diabet, hipertensiune, etc). Va las mai jos cateva articole care sper sa va ajute, insa este important sa mergeti la medicul de familie sau cel generalist, preferabil cineva care va cunoaste istoricul medical, pentru o interpretare a analizelor. Multa sanatate!

https://doc.ro/colesterol/trigliceride-ghid-complet-afla-de-ce-sunt-periculoase

https://doc.ro/colesterol

 


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.