valori aslo și vsh

buna ziua. De aproximativ o lună și jumătate iau Msm750 de la Secom din cauza unor dureri la genunchiul stâng. (am dureri atunci cand cobor sau urc scari, cand meg in pantă, la anumite miscari mai bruște sa u rapide). Astăzi am facut analize uzuale de sânge și valorile ASLO și VSH au ieșit normale. Este posibil ca din cauza pastilelor să fie influențate aceste valori? Daca era o problemă reumatologica aceste valori ieșeau marite? Dacă am o problemă legată de ligamente sau menisc acestea sunt tot o inflamatie pt organism și deci valorile VSh și Alo ar fi trebuit să fie martie? ( urmeaza sa fac un Rmn ptr clarificare) Mulțumesc mult!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Sorina Mustățea - Medic Primar Reumatologie, Expert DOC

Buna ziua, suplimentele nu influenteaza aceste valori, este posibil ca sa nu suferiti de o afectiune sistemica reumatismala ( situatie in care ar fi fost afectate, poate si alte articulatii) ci durerea si afectarea genunchiului sa fie cauzata de un traumatism mai vechi articular, ligamentar etc. explorarea imagistica va da mai multe informatii- RMN este foarte util pentru inceput, dublat de consultul la specialistul ortoped.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.