Va rog un sfat

Buna ziua. Amvarsa de 50 ani si in urma unui chiuretaj biopsic am primit urmatorul rezultat: cheaguri, fragmente din polip endometrial glandular si fragmente endometriale cu aspect de hiperplazie adenomatoasa atipica. Va rog sa--mi spuneti cat este de grav si ce pot face? Multumesc anticipat.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Raluca Hera - Medic Primar Obstetrică Ginecologie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Riscul este de transformare in cancer, insa medicul care v-a efectuat chiuretajul ar trebui sa va dea si solutia, in functie de alte examinari in cadrul unui consult clinic si ecografic riguros plus efectuarea unei microscopii a endometrului.Tratamentul variaza de la cel medicamentos prin administrarea preparatelor cu progesteron pana la  tratament chirurgical  daca riscul de a se transforma in cancer este mare, si consta in  histerectomie . sanatate si programati-va cat mai repede la medicul ginecolog.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.